Onbeperkt toegang tot psychologen voor werknemers

Verhoog motivatie, en voorkom uitval door werknemers laagdrempelig, anoniem en binnen 24 uur toegang te geven tot de juiste zorg.

Één plek voor alle uitdagingen rondom mentaal welzijn

Anonieme coaching van gekwalificeerde psychologen
45% van de werknemers bespreekt mentale uitdagingen liever met een derde partij. Met OpenUp hebben medewerkers binnen 24 uur toegang tot 1-op-1 consulten, groepssessies en mindfulness in meer dan 16 talen.
Hoge activatie en meetbare resultaten
​​Iedereen heeft op zijn tijd te maken met mentale uitdagingen. Samen activeren we tot 100% van jullie medewerkers en verhogen we werkprestaties door hun mentaal welzijn te verbeteren.
Een oplossing voor elke werknemer
67% van de werknemers geeft aan niet te weten waar ze terecht kunnen met alledaagse mentale gezondheidsvragen. Door zowel 1-op-1 coaching, groepssessies en online zelfhulpprogramma's op een toegankelijke manier aan te bieden zorg je dat er voor iedere werknemer wat is.
Wil je weten waarom honderden bedrijven in Europa voor OpenUp kiezen?
Boek kennismaking
background-wave

Vanuit huis werken, een pandemic, en nog vele andere dingen; we zijn blij dat we onze teams 24/7 toegang kunnen bieden tot hulp via OpenUp.

Culture Manager - Inclusion, Equity & Diversity EMEA & APAC
maxine-penney-media-monks
logo-media-monks
background-wave

Praten over je mentaal welzijn kan eng zijn. OpenUp helpt onze medewerkers om te gaan met hun alledaagse uitdagingen, klein of groot.

Culture & Places
background-wave

Als je je niet zo goed voelt, en er een stigma heerst om er met een professional over te praten. Dan is OpenUp erg toegankelijk.

Founder
Ace _ Tate _ Mark de Lange (CEO _ Founder)2
background-wave

We willen zorgen dat iedereen bij Mollie mentaal en emotioneel kan worden ondersteund. Via OpenUp bieden we 24/7 toegang tot erkende psychologen.

Head of Talent Acquisition
Charlotte-Lafferty-Mollie
background-wave

Samen met OpenUp helpen we collega’s om over hun uitdagingen te praten. Je openstellen blijkt cruciaal bij het vinden van een gezonde balans tussen werk en privé.

People Team
Elise-Baeriswyl-picnic
%

96% van de werknemers raadt ons aan aan vrienden en familie

%

98% van de werknemers geeft aan weerbaarder te zijn na gesprekken met OpenUp

%

67% geeft aan zonder OpenUp niet te weten waar ze terecht kunnen met mentale uitdagingen

“We vinden het belangrijk dat als medewerkers mentale klachten hebben ontwikkeld, we daar bij helpen. De professionele psychologen van OpenUp helpen daarbij!”

Roos Schelvis, Senior HR policy advisor Erasmus Universiteit

“We groeien snel, waardoor er vaak en veel veranderd. Voor sommige werknemers kan dit best stressvol zijn. OpenUp helpt onze werknemers om hier weerbaar voor te zijn.”

Leonoor de Vries, Head of People Ace & Tate

Investeren in mentaal welzijn bespaart op verzuim

€25
Investering per werknemer per jaar

OpenUp bespaart op jouw verzuimkosten

  • Werknemers met mentale klachten 0
  • Aantal verzuimdagen per jaar 0
  • Verzuimkosten (jaarlijks) 0
  • OpenUp jaarabonnement 0

Wil jij weten hoe OpenUp jouw medewerkers ook kan helpen?

Boek een vrijblijvend gesprek, vul het formulier in of neem contact op met Djurre Jansen via djurre@openup.com of 06-51098778.

Djurre-Jansen-.jpg

Djurre Jansen - Head of partnerships

Veelgestelde vragen

Ik wil graag weten of OpenUp bij mijn organisatie past. Hoe leer ik meer?

Wil je weten wat OpenUp voor jouw organisatie kan betekenen? Boek dan een vrijblijvend gesprek. We horen graag wat jullie huidige uitdagingen zijn. 

Dit gesprek duurt zo’n 25 minuten. Tijdens deze meeting laten we je kennismaken met OpenUp. We laten je zien hoe OpenUp jouw werknemers, en daarmee jouw organisatie, vooruit helpt. Ook tonen we hoe makkelijk het is voor werknemers om (anoniem) in contact te komen met een psycholoog of zelf aan de slag te gaan. Je krijgt een kijkje op ons online platform en we laten je zien hoe we samen  impact maken binnen jullie organisatie.

Hoe waarborgen jullie de kwaliteit van de psychologen?

Het bieden van de beste kwaliteit is voor ons prioriteit. Daarom hanteren wij een strenge selectieprocedure voor al onze psychologen. Onze psychologen hebben minimaal een MSc Psychologie. Daarnaast maken we tijdens de selectieprocedure gebruik van rollenspellen en intervisies om te zorgen dat wij werken met psychologen met de juiste mindset, kennis en vaardigheden. 

De kennis van onze psychologen blijft continu op peil door onder andere (verplichte) cursussen en intervisies om zich verder te verdiepen in de materie en te specificeren in bepaalde onderwerpen. Ook worden onze psychologen ondersteund door klinische psychologen.

Hoe werken de 1:1 sessies?

Werkt jouw organisatie met OpenUp, dan kan de werknemer via onze website een consult inplannen met één van onze psychologen. Een werknemer kan gemakkelijk via onze website een consult inplannen met één van onze psychologen. Dit is altijd anoniem: als werkgever zie je nooit wie er een consult heeft aangevraagd. De werknemer kiest tussen een regulier of een mindfulness consult. Gewoonlijk kan binnen 24 uur het eerste gesprek plaatsvinden.  

In het eerste gesprek leren de werknemer en de psycholoog elkaar beter kennen en maken ze samen een plan van aanpak. In 95% van de gevallen zijn er drie tot vijf gesprekken nodig om de hulpvraag op te lossen. De psycholoog kan tijdens het intakegesprek constateren dat er intensievere zorg nodig is dan onze psychologen kunnen bieden. Wij begeleiden de werknemer dan bij het vinden van de juiste zorg. Totdat de werknemer daar terecht kan, blijven wij de nodige support geven. 

Onze psychologen gebruiken verschillende technieken om alledaagse uitdagingen aan te pakken. Deze technieken zijn praktisch en werken preventief.

Wat gebeurt er nadat ik mijn organisatie heb aangemeld bij OpenUp?

Zodra je organisatie is aangemeld, kunnen werknemers gebruik maken van 1:1 sessies met onze psychologen en van mogelijkheden voor self-guided care. Om van jouw samenwerking met OpenUp een succes te maken, wil je hier natuurlijk iedereen over informeren. Om je hierbij te helpen, krijg je een persoonlijke customer success manager aangewezen. Samen ontwikkelen we een communicatieplan en enthousiasmeren we jouw medewerkers om met hun mentaal welzijn aan de slag te gaan.

Hoe lang duurt een OpenUp demo, en wat krijg ik te zien?

Wil je weten wat OpenUp voor jouw organisatie kan betekenen? Boek dan een vrijblijvende demo.  Een demo duurt zo’n 25 minuten. Tijdens deze meeting laten we je kennismaken met OpenUp. We laten je zien hoe makkelijk het voor medewerkers is om in contact te komen met een psycholoog, of zelf aan de slag te gaan. Je krijgt een kijkje in onze online omgeving, en we laten je zien hoe we samen jullie werknemers activeren om aan de slag te gaan met OpenUp.