Angelique Schaap

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Zingeving Leefstijl Mindfulness

Angelique is psycholoog bij OpenUp. Ze vindt het belangrijk dat het (online) contact prettig voelt. Daarom gaan jullie in het eerste gesprek werken aan jullie vertrouwensband en kijken waar jouw krachten liggen. Wat heb je eerder al ondernomen? Wat werkte toen?

Graag helpt Angelique je middels een holistische benadering om de beste versie van jezelf te zijn in de rollen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij gaan we uit van een positieve mindset door te kijken wat er eerder al is gelukt en wat er al wel goed gaat op dit moment. Daarnaast staan het delen van kennis en inzicht en het bieden van perspectief centraal tijdens onze sessies.

Angelique heeft ruime ervaring als psycholoog binnen overheidsorganisaties, maar ook binnen haar eigen praktijk in Suriname. Ze is opgegroeid in Nederland en Suriname en heeft haar studie ontwikkelingspsychologie afgerond aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Angelique maakt gebruik van verschillende therapievormen, waaronder: mindfulness, oplossingsgerichte therapie, inzichtgevende therapie, CBT en ACT.

Angelique beoefend graag yoga en heeft een sterke interesse in het principe ‘body-mind-spirit’ en de hieraan gekoppelde wetenschappelijke benaderingen voor het verklaren van ons menselijk gedrag en gevoel, want ‘ ons gevoel van welzijn zit niet alleen in ons hoofd, maar heeft ook te maken met onze lichamelijke gezondheid, onze algehele stemming, veerkracht en attitude’.

Angelique spreekt Nederlands en Engels.

angelique-schaap-psychologist-openup
"Wat is ervoor nodig om de beste versie van jezelf te zijn?"