Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op veel van je vragen.
Liever direct aan ons je vraag stellen? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt OpenUp?

OpenUp biedt laagdrempelig toegang tot (online) psychologische hulp via videoconsults, telefoon (020 2444888) of chat. De consults duren 25 minuten.

 

We starten altijd met een gratis kennismaking om te onderzoeken wat er speelt en of jouw hulpvraag past bij de dienstverlening van OpenUp. Is dat het geval, dan is het mogelijk om vaker met elkaar in gesprek te gaan. Past jouw vraag niet bij OpenUp, dan denken we graag met je mee over alternatieven.

 

OpenUp werkt ook samen met een aantal werkgevers en verzekeraars. In het eerste gesprek kan je psycholoog precies vertellen welke afspraken er gemaakt zijn en wat je kan verwachten.

Wat is het verschil tussen OpenUp en een reguliere psychologische behandeling?

OpenUp maakt psychologische hulp toegankelijk voor iedereen, zodat iedereen zijn of haar mentale gezondheid kan ontwikkelen of behouden. 

 

Of je nu met iets kleins zit, of iets groots. In je werk of in je privéleven. Anders dan reguliere psychologische zorg, richten we ons niet op diagnoses en behandelingen. Je hebt daarom ook geen verwijsbrief nodig van je huisarts. OpenUp richt zich op preventie en een duurzame (gedrags)verandering. Allemaal als doel om jouw mentale gezondheid te verbeteren.

 

OpenUp is geen vervanging voor reguliere psychologische zorg. Wanneer de aard en de ernst van je klachten voldoende zijn voor het stellen van een diagnose, zullen we je doorverwijzen naar de reguliere zorg. Ook als je hulpvraag niet bij OpenUp past, denken we graag mee over alternatieven. Daarover krijg je altijd eerlijk advies.

Wat zijn de openingstijden van OpenUp?

We staan voor je klaar op
ma. t/m do. van 08.30 tot 21.00
vrij. van 08:30 tot 17:00
za. van 13.00 tot 17.00

Hoeveel kost OpenUp?

Wij geloven dat psychologen toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Daarom is standaard de eerste kennismaking altijd gratis. Daarna betaal je €99,- voor 3 consults van 25 minuten. 

 

OpenUp werkt ook samen met een aantal werkgevers en verzekeraars, in dat geval worden de kosten (deels) gedekt. In het eerste gesprek kan je psycholoog precies vertellen welke afspraken er gemaakt zijn en wat je kan verwachten.

Dekt mijn zorgverzekering een consult bij OpenUp?

Veel zorgverzekeraars hebben een samenwerking met OpenUp. In dat geval worden de consults vergoed vanuit je aanvullende verzekering. OpenUp wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. In het eerste gesprek kan je psycholoog precies vertellen welke afspraken er gemaakt zijn en wat je kan verwachten.

Hoe kan ik mijn consult het beste voorbereiden?

Om je consult zo effectief mogelijk te benutten, is het handig als je van tevoren nadenkt over de volgende vragen:

  1. Wat is voor jou de reden om een consult bij OpenUp te boeken?
  2. Wat zou een goede uitkomst van dit consult voor jou zijn?

 

Tijdens het consult gaan we dieper in op deze vragen.

Hoeveel online consults mag ik boeken?

Tijdens het kennismakingsconsult onderzoek je samen met je psycholoog of jouw hulpvraag passend is bij de dienstverlening van OpenUp. Als dat zo is, starten we met 3-5 gesprekken als uitgangspunt. Het is mogelijk om dat aantal te vergroten. In een gezamenlijke evaluatie met je psycholoog bespreken jullie of er behoefte is aan een vervolg en zo ja, in welke vorm.

Ik wil liever een consult zonder video. Kan dat ook?

Een consult is effectiever met video, maar uiteraard kun je je video uitzetten.

Ik heb een consult geboekt, maar het tijdstip komt mij toch niet goed uit. Wat nu?

In de bevestigingsmail die je hebt ontvangen, staat een link om je online consult eenvoudig te verzetten of te annuleren.

Kan ik een vervolgconsult inplannen bij dezelfde psycholoog?

Jazeker. In de link die we je per mail toesturen na afloop van het consult kan je een vervolgconsult inplannen bij dezelfde psycholoog.

Weet mijn werkgever dat ik gebruik maak van de diensten van OpenUp?

Nee, wij delen geen persoonlijke informatie met je werkgever zonder jouw expliciete goedkeuring. Bij OpenUp zijn wederzijds vertrouwen en onze beroepscode leidend in onze dienstverlening.

 

Mocht het consult worden aangeboden door je werkgever, dan betalen zij wel de rekening. Wij hebben afgesproken dat op de rekening niet aangegeven wordt om wie het gaat. Zo is de vertrouwelijkheid gewaarborgd.

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn huisarts?

Nee, je hebt geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van de diensten van OpenUp.