De meest effectieve mentale zorg voor jouw werknemers

Geef jouw werknemers snel, veilig en laagdrempelig toegang tot erkende psychologen, mindfulness, online masterclasses en meer.

Vertrouwd door 350+ bedrijven in Europa

Zie mentaal welzijn zoals jouw werknemers het zien

Breng je boodschap goed over

Iedereen heeft op zijn tijd te maken met mentale uitdagingen. We zetten onze bewezen methode en uitgebreide ondersteuningsnetwerk in om medewerkers te activeren. 99% van de medewerkers van onze klanten geeft aan blij te zijn dat hun werkgever OpenUp aanbiedt.

Activeer jouw werknemers

Van je operationele team tot het management, voor elke medewerker bieden we passende oplossingen. Dit bevat 1-op-1 consults of mindfulness sessies met een psycholoog, live masterclasses, online programma’s en gezondheidschecks.

Coaching van gekwalificeerde psychologen

Bied snel en veilig toegang tot mentale ondersteuning. Medewerkers kunnen direct aan de slag met een check-in of online programma. Binnen 24 uur toegang tot een 1-op-1 consult, in meer dan 14 talen beschikbaar.

Wil je weten hoe OpenUp jouw organisatie kan helpen?
Neem contact op
/ 10

Onze cliënten beoordelen ons met een 9.8 gemiddeld.

%

We lossen 95% van de hulpvragen op.

%

96% van onze cliënten beveelt ons aan.

“We vinden het belangrijk dat als medewerkers mentale klachten hebben ontwikkeld, we daar bij helpen. De professionele psychologen van OpenUp helpen daarbij!”

Roos Schelvis, Senior HR policy advisor Erasmus Universiteit

“We groeien snel, waardoor er vaak en veel veranderd. Voor sommige werknemers kan dit best stressvol zijn. OpenUp helpt onze werknemers om hier weerbaar voor te zijn.”

Leonoor de Vries, Head of People Ace & Tate

Professionele begeleiding

Onze erkende psychologen werken vanuit de filosofie dat dagelijks oefenen de sleutel is tot een duurzame verandering. Zoals we elke dag eten, tandenpoetsen en slapen is het ook voor de psyche van belang om dagelijks verzorgd te worden.

Investeren in mentaal welzijn bespaart op verzuim

€25
Investering per werknemer per jaar

OpenUp bespaart op jouw verzuimkosten

  • Werknemers met mentale klachten 0
  • Aantal verzuimdagen per jaar 0
  • Verzuimkosten (jaarlijks) 0
  • OpenUp jaarabonnement 0

Wil jij weten hoe OpenUp jouw medewerkers ook kan helpen?

Boek een vrijblijvend gesprek, vul het formulier in of neem contact op met Djurre Jansen via djurre@openup.com of 06-51098778.

Djurre-Jansen-.jpg

Djurre Jansen - Head of partnerships

Veelgestelde vragen

Ik wil graag weten of OpenUp bij mijn organisatie past. Hoe leer ik meer?

Wil je weten wat OpenUp voor jouw organisatie kan betekenen? Boek dan een vrijblijvend gesprek. We horen graag wat jullie huidige uitdagingen zijn. 

Dit gesprek duurt zo’n 25 minuten. Tijdens deze meeting laten we je kennismaken met OpenUp. We laten je zien hoe OpenUp jouw werknemers, en daarmee jouw organisatie, vooruit helpt. Ook tonen we hoe makkelijk het is voor werknemers om (anoniem) in contact te komen met een psycholoog of zelf aan de slag te gaan. Je krijgt een kijkje in onze online omgeving en we laten je zien hoe we samen jullie werknemers activeren om aan de slag te gaan met OpenUp.

Hoe waarborgen jullie de kwaliteit van de psychologen?

Het bieden van de beste kwaliteit is voor ons prioriteit. Daarom hanteren wij een strenge selectieprocedure voor al onze psychologen. Onze psychologen hebben minimaal een MSc Psychologie. Daarnaast maken we tijdens de selectieprocedure gebruik van rollenspellen en intervisies om te zorgen dat wij werken met psychologen met de juiste mindset, kennis en vaardigheden. 

De kennis van onze psychologen blijft continu op peil door onder andere (verplichte) cursussen en intervisies om zich verder te verdiepen in de materie en te specificeren in bepaalde onderwerpen. Ook worden onze psychologen ondersteund door klinische psychologen.

Hoe werken de één-op-één consults?

Werkt jouw organisatie met OpenUp, dan kan de werknemer via onze website een consult inplannen met één van onze psychologen. Een werknemer kan gemakkelijk via onze website een consult inplannen met één van onze psychologen. Dit is altijd anoniem: als werkgever zie je nooit wie er een consult heeft aangevraagd. De werknemer kiest tussen een regulier of een mindfulness consult. Gewoonlijk kan binnen 24 uur het eerste gesprek plaatsvinden.  

In het eerste gesprek leren de werknemer en de psycholoog elkaar beter kennen en maken ze samen een plan van aanpak. In 95% van de gevallen zijn er drie tot vijf gesprekken nodig om de hulpvraag op te lossen. De psycholoog kan tijdens het intakegesprek constateren dat er intensievere zorg nodig is dan onze psychologen kunnen bieden. Wij begeleiden de werknemer dan bij het vinden van de juiste zorg. Totdat de werknemer daar terecht kan, blijven wij de nodige support geven. 

Onze psychologen gebruiken verschillende technieken om alledaagse uitdagingen aan te pakken. Deze technieken zijn praktisch en werken preventief.

Hoeveel kost het om mijn organisatie aan te sluiten bij OpenUp?

Wij vinden het belangrijk dat ons product toegankelijk is voor iedereen binnen jouw organisatie. Voor een investering van €25,- per medewerker per jaar heeft iedereen een jaar lang onbeperkt toegang tot onze psychologen, online programma’s en (online) events. 

 

Voor €15,- per medewerker per jaar extra hebben alle familieleden en vrienden van werknemers ook onbeperkt toegang. 

Werken er meer dan 5000 medewerkers bij jouw organisatie? Dan maken we graag een passend voorstel.

Wat gebeurt er nadat ik mijn organisatie heb aangemeld bij OpenUp?

Zodra je organisatie is aangemeld, kunnen werknemers gebruik maken van één-op-één gesprekken met onze psychologen en van onze zelfhulpmodules. Om van jouw samenwerking met OpenUp een succes te maken, wil je hier natuurlijk iedereen over informeren. Om je hierbij te helpen, krijg je een persoonlijke customer success manager aangewezen. Samen ontwikkelen we een communicatieplan en activeren we zoveel mogelijk werknemers om met hun mentaal welzijn aan de slag te gaan.

Hoe lang duurt een OpenUp demo, en wat krijg ik te zien?

Wil je weten wat OpenUp voor jouw organisatie kan betekenen? Boek dan een vrijblijvende demo.  Een demo duurt zo’n 25 minuten. Tijdens deze meeting laten we je kennismaken met OpenUp. We laten je zien hoe makkelijk het voor medewerkers is om in contact te komen met een psycholoog, of zelf aan de slag te gaan. Je krijgt een kijkje in onze online omgeving, en we laten je zien hoe we samen jullie werknemers activeren om aan de slag te gaan met OpenUp.

In welke talen is OpenUp beschikbaar?

Wij vinden diversiteit en cultuur erg belangrijk, daar hoort ook het praten over je emoties in je moedertaal bij. Daarom kun je bij OpenUp met iemand praten het Engels, Nederlands, Duits, Frans, Chinees, Servisch, Bosnisch, Kroatisch, Spaans, Italiaans en Arabisch. Er volgen meerdere talen in 2022.

Hebben werknemers echt onbeperkt toegang?

Ja, bij een samenwerking tussen werkgever en OpenUp hebben werknemers onbeperkt toegang tot alle diensten die OpenUp aanbied. Hier vallen dus ook de 1-op-1 gesprekken en de 1-op-1 mindfulness consulten onder. De psycholoog zal samen met de werknemer beoordelen hoeveel gesprekken nodig zijn om met een hulpvraag aan de slag te gaan. Gemiddeld kan een werknemer na 3-5 gesprekken zelf verder met zijn of haar hulpvraag.

Is toegang tot OpenUp anoniem?

Bij OpenUp staat privacy voorop. Wij delen dus geen gegevens die terug te leiden zijn naar het individu. Werknemers kunnen zonder dat een werkgever dit te weten komt contact met ons maken en wij delen nooit en te nimmer wie er met ons in contact staat en wat er is besproken.