Wetenschappelijk onderbouwde begeleiding als psychologische visie

Lees meer over onze visie op preventieve zorg en de psychologische benadering die we gebruiken om de veerkracht van werknemers te vergroten en het welzijn op de werkplek te verbeteren.

Wetenschappelijk onderbouwde strategieën voor blijvend effect

Door positieve psychologie te combineren met wetenschappelijk onderbouwde methodologieën, stellen we mensen in staat om te vertrouwen op hun sterke punten en veerkracht op te bouwen om effectief door de uitdagingen van het leven te navigeren.

Positieve psychologie

Positieve psychologie is de wetenschappelijke studie naar wat mensen tot bloei brengt. Het richt zich op de positieve aspecten en sterke punten van mensen als een middel om hun welzijn te bevorderen en hen te inspireren tot zinvol gedrag – gebaseerd op de theorie van Martin Seligman.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Cognitieve Gedragstherapie (CGT) is een zeer effectieve, wetenschappelijk onderbouwde benadering van mentaal welzijn. De theorie focust op het identificeren en veranderen van gedachtepatronen en gedrag. Door negatieve denkpatronen uit te dagen en gezondere reacties te bevorderen, helpt CGT mensen om meer controle te krijgen over hun emoties en hun algehele welzijn te verbeteren.

Acceptatie en Commitment Therapie (ACT)

Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) is een wetenschappelijk bewezen methode die mensen aanmoedigt om hun gedachten en gevoelens te omarmen, in plaats van te proberen ze te controleren of te vermijden. ACT helpt mensen om hun acties af te stemmen op hun waarden en zich te committeren aan positieve veranderingen in hun leven, wat een grotere psychologische flexibiliteit en emotioneel welzijn bevordert.

Onze werkwijze

  • Oplossingsgericht en doelgericht werken
  • Focussen op de sterke punten en capaciteiten van mensen om vertrouwen en veerkracht op te bouwen
  • Mensen de middelen geven die ze nodig hebben om hun mentale welzijn te behouden en zelfstandig weer op de been te komen

Begeleiding voor het welzijn van elke werknemer

Gebruik de kracht van preventie
Onze preventieve aanpak is gericht op het benutten van iemands sterke punten. We richten ons niet op het genezen van 'negatieve aspecten' of het laten verdwijnen van klachten, maar we versterken juist de positieve aspecten die al aanwezig zijn.
Doelgerichte benadering
Door rekening te houden met persoonlijke stijlen, sterke punten en omstandigheden, passen we onze aanpak aan om aan ieders doelen en behoeften te voldoen.
Brede mix van kwalitatieve oplossingen
In aanvulling op introductiesessies, doelgerichte consultaties en evaluaties, stimuleren we ook regelmatige check-ins. Daarnaast bieden we online cursussen en live groepssessies onder de naam 'Spaces' om voortdurend leren en ontwikkelen te bevorderen.
Gebruiksvriendelijk platform
Ons platform is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren. Werknemers hoeven geen complex inwerkproces te volgen, geen goedkeuring van HR aan te vragen of lange wachttijden te doorstaan om de benodigde ondersteuning op het gebied van mentaal welzijn te krijgen.
Bespreek alle vragen over onze aanpak rechtstreeks met ons team
Boek een demo