Wetenschappelijk onderbouwde begeleiding

Om het welzijn op de werkplek te verbeteren, gebruiken we een preventieve aanpak gebaseerd op positieve psychologie en het Positive Health-framework. Een holistische benadering dus.

Wetenschappelijke methodes met blijvende impact

We helpen mensen om verder te bouwen aan hun sterke punten en veerkracht, door positieve psychologie te combineren met wetenschappelijke methoden – ook voor fysiek welzijn. Onze aanpak van lichamelijk welzijn is gebaseerd op de leefstijlgeneeskunde en het Positive Health-framework.

Positieve psychologie

Positieve psychologie is de wetenschappelijke studie naar wat mensen tot bloei brengt. Het richt zich op de positieve aspecten en sterke punten van mensen als een middel om hun welzijn te bevorderen en hen te inspireren tot zinvol gedrag – gebaseerd op de theorie van Martin Seligman.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Cognitieve Gedragstherapie (CGT) gaat om het veranderen van gedachtepatronen en gedrag. Het is een wetenschappelijk onderbouwde benadering van mentaal welzijn. Door belemmerende gedachten uit te dagen en te werken aan gezonde denkpatronen, helpt CGT mensen om meer controle te krijgen over hun emoties.

Acceptance and Commitment-therapie (ACT)

Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) is een wetenschappelijk bewezen methode die mensen helpt om hun gedachten en gevoelens te omarmen, in plaats van te proberen ze weg te duwen. ACT is gebaseerd op het afstemmen van acties op je persoonlijke waarden en op positieve veranderingen, wat psychologische flexibiliteit (veerkracht) en emotioneel welzijn bevordert.

Leefstijlgeneeskunde en Positive Health

Leefstijlgeneeskunde is een wetenschappelijke discipline die mensen helpt om aandoeningen te voorkomen en onder controle te houden. Onze lifestyle-experts begeleiden jouw medewerkers bij het maken van gezondere keuzes. Dat doen ze door kennis over gedragsverandering en over gezonde gewoontes voor iemands fysieks welzijn.

Onze werkwijze

  • Oplossingsgericht en doelgericht
  • Focus op de sterke punten en eigen capaciteiten, om zelfvertrouwen en veerkracht op te bouwen
  • De middelen aanreiken die mensen nodig hebben om hun mentale welzijn te behouden en zelfstandig weer op de been te komen

Begeleiding voor het welzijn van elke werknemer

Gebruik de kracht van preventie
Onze preventieve aanpak is gericht op het benutten van iemands sterke punten. We richten ons niet op het genezen van 'negatieve aspecten' of het laten verdwijnen van klachten, maar we versterken juist de positieve aspecten die al aanwezig zijn.
Doelgerichte benadering
Door rekening te houden met persoonlijke stijlen, sterke punten en omstandigheden, passen we onze aanpak aan om aan ieders doelen en behoeften te voldoen.
Brede mix van kwalitatieve oplossingen
In aanvulling op introductiesessies, doelgerichte consultaties en evaluaties, stimuleren we ook regelmatige check-ins. Daarnaast bieden we online cursussen en live groepssessies onder de naam 'Spaces' om voortdurend leren en ontwikkelen te bevorderen.
Gebruiksvriendelijk platform
Ons platform is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren. Werknemers hoeven geen complex inwerkproces te volgen, geen goedkeuring van HR aan te vragen of lange wachttijden te doorstaan om de benodigde ondersteuning op het gebied van mentaal welzijn te krijgen.
Vragen over onze aanpak? Bespreek ze rechtstreeks met het team
Boek een demo