Veelgestelde vragen
Hieronder staan antwoorden op veel van je vragen.
Hoe werkt OpenUp Family?
Aangezien sterke, gezonde relaties met onze familie cruciaal zijn voor ons geluk en welzijn, maakt OpenUp ‘Family’ het mogelijk voor jouw dierbaren om toegang te krijgen tot dezelfde OpenUp diensten (Self guided-care, Spaces en 1-op-1 sessies) die jij gebruikt. Je kunt ‘Family’ delen met maximaal drie directe familieleden.
Wie kunnen er gebruik maken van deze diensten?
- Je partner(s): We erkennen alle vormen van romantische relaties.
- Je kinderen: Biologisch, geadopteerd en stiefkinderen. *
- Je voogden: Ook adoptie- of stiefouders.
*Leeftijdsbeperkingen zijn van toepassing, afhankelijk van je locatie. In Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje moeten kinderen 16 jaar of ouder zijn. Voor alle andere landen is de minimumleeftijd 18.
Is er een wachtlijst?
Er is geen wachtlijst. Wij geloven in een wereld waarin mentaal welzijn voor iedereen toegankelijk is. OpenUp is binnen 24 uur beschikbaar. Boek hier je consult hier.
Hoe werkt OpenUp?
OpenUp biedt laagdrempelig toegang tot (online) begeleiding door een psycholoog via videoconsults, telefoon (020 2444888) of chat. De consults duren 25 minuten.
We starten altijd met een gratis kennismaking om te onderzoeken wat er speelt en of jouw hulpvraag past bij de dienstverlening van OpenUp. Is dat het geval, dan is het mogelijk om vaker met elkaar in gesprek te gaan. Past jouw vraag niet bij OpenUp, dan denken we graag met je mee over alternatieven.
OpenUp werkt ook samen met een aantal werkgevers en verzekeraars. In het eerste gesprek kan je psycholoog precies vertellen welke afspraken er gemaakt zijn en wat je kan verwachten.
Wat is het verschil tussen OpenUp en een reguliere psychologische behandeling?
OpenUp maakt mentale begeleiding toegankelijk voor iedereen, zodat iedereen zijn of haar mentaal welzijn kan verbeteren.
Of je nu met iets kleins zit, of iets groots. In je werk of in je privéleven. Anders dan reguliere psychologische zorg, richten we ons niet op diagnoses en behandelingen. Je hebt daarom ook geen verwijsbrief nodig van je huisarts. OpenUp richt zich op preventie en een duurzame (gedrags)verandering. Allemaal als doel om jouw mentaal welzijn te verbeteren.
OpenUp is geen vervanging voor reguliere psychologische zorg. Wanneer de aard en de ernst van je klachten voldoende zijn voor het stellen van een diagnose, zullen we je doorverwijzen naar de reguliere zorg. Ook als je hulpvraag niet bij OpenUp past, denken we graag mee over alternatieven. Daarover krijg je altijd eerlijk advies.
Wat zijn de openingstijden van OpenUp?
We staan voor je klaar op
ma. t/m do. van 08.30 tot 21.00
vrij. van 08:30 tot 17:00
za. van 13.00 tot 17.00