Professionele begeleiding

Onze erkende psychologen en lifestyle-experts werken vanuit de filosofie dat dagelijks oefenen de sleutel is tot duurzame verandering. Zoals je elke dag eet, je tanden poetst en slaapt is het ook voor je geest belangrijk om dagelijks verzorgd te worden.

We willen zorgen dat iedereen bij Mollie mentaal en emotioneel kan worden ondersteund. Via OpenUp bieden we 24/7 toegang tot erkende psychologen.

Door samen te werken met OpenUp stimuleren we onze medewerkers zich open durven te stellen. Het helpt je namelijk om als individu te groeien. Het is onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling.

Chris Byrne, Head of Ecommerce @ Bestseller

OpenUp helpt onze collega’s bij Picnic om over hun uitdagingen te praten. Je openstellen blijkt cruciaal bij het vinden van een gezonde balans tussen werk en privé.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op veel van je vragen.
Liever direct aan ons je vraag stellen? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik mijn online sessie het beste voorbereiden?

Om je sessie zo goed mogelijk te benutten, is het handig als je van tevoren nadenkt over de volgende vragen:

  1. Wat is voor jou de reden om een consult bij OpenUp te boeken?
  2. Wat zou een goede uitkomst van deze sessie voor jou zijn?

 

Tijdens de sessie gaan we dieper in op deze vragen.

Hoe kan ik een sessie boeken?

Je boekt in een paar stappen een sessie met een van onze psychologen of experts via deze pagina.

Hoe kan ik mijn sessie verzetten of annuleren?

Je kunt je sessie gemakkelijk verzetten of annuleren via de bevestigingsmail die we je hebben gestuurd. Je vindt de link aan het einde van e-mail.

Als je een MyOpenUp account hebt, kun je van daaruit ook je afspraak verzetten of annuleren. Log in op je MyOpenUp account. Ga naar ‘Mijn sessies’ en klik op de knop ‘Verzetten’ voor de sessie die je wilt wijzigen.

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een lifestyle-expert?

Ons team van erkende psychologen helpt om veerkracht te kweken en mentaal welzijn in z’n geheel te verbeteren. Dat doen ze door middel van positieve psychologie, inzicht in emoties en gedragsverandering. Hun focus ligt op emotioneel en sociaal welzijn.

 

Onze lifestyle-experts bestaan uit o.a. artsen en voedingsdeskundigen. Zij helpen bij het maken van gezondere keuzes en veranderingen in je levensstijl – om zo je energieniveau en algehele mentale welzijn te verbeteren. Je kunt van hen advies krijgen op het gebied van bijv. voeding, slaap, energie, vrouwelijke gezondheid en ademhaling.

Wat is het verschil tussen een sessie met een psycholoog, een lifestyle-expert en een mindfulness-sessie?

• In een 1:1 sessie met een psycholoog bespreek je jouw mentale, emotionele en sociale welzijn. Je werkt samen aan een concrete hulpvraag. Een psycholoog begeleidt je bij het verbeteren van je veerkracht en algehele mentaal welzijn door middel van positieve psychologie en inzicht in je gedragspatronen.

 

• Tijdens een 1:1 sessie met een lifestyle-expert (een arts of voedingsdeskundige) bespreek je jouw fysieke welzijn, en het effect daarvan op je mentale gestel. Je krijgt advies bij het maken van gezondere keuzes en veranderingen in je levensstijl – bijv. op het gebied van voeding, slaap, energie, vrouwelijke gezondheid en ademhaling.

 

• In een mindfulness-sessie beoefen je 1-op-1 mindfulness met een expert. Het doel van de sessie is afgestemd op jouw behoeften en situatie, zoals oefenen met stress verminderen.