Daan van Overbeek

Zelfvertrouwen Relaties Leefstijl Mindfulness
Flag of ENFlag of NL

Daan is een psycholoog bij OpenUp. Bij Daan voelen de meesten zich meteen op hun gemak. Hij is oordeelloos, maar is tegelijk ook niet bang om pijnpunten aan te raken. Hij vindt dat pijn bij het leven hoort, en samen met jou, zal hij onderzoeken waar oplossingen te zoeken voor pijn en waar pijn te accepteren.

In de afgelopen 7 jaar als werkend psycholoog heeft hij zich verschillende methoden meester gemaakt, waarbij ACT, EMDR en exposure, CGT en mindfulness op de voorgrond staan. In zijn missie om het hebben van psychische klachten te normaliseren, en het taboe hieromheen te doorbreken, zal Daan regelmatig benadrukken dat het oké is wat je denkt of voelt.

Buiten deze methodes is Daan zachtaardig, empathisch en authentiek. Hij zal dan ook niet bang zijn om zijn eigen ervaring in het omgaan met pijn te delen wanneer hem dit helpend lijkt. Om voor zijn eigen mentale gezondheid te zorgen, mediteert Daan, praat hij, sport hij regelmatig en zorgt hij er ook voor voldoende dingen te doen die hij leuk vindt.

Daan heeft Klinische Neuropsychologie gestudeerd. Na het afstuderen heeft hij nog talloze cursussen gevolgd, waaronder ACT en een mindfulness retraite.

Daan spreekt zowel Engels als Nederlands.

psychologist-daan-van-overbeek-openup
"Give me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference. I will help you with all three!"