Judith Klenter

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Relaties Leefstijl Slaap Mindfulness
Flag of FLFlag of FRFlag of ESFlag of DEFlag of ENFlag of NL

Judith is psycholoog bij OpenUp. Ze luistert met rust en zonder oordeel naar je en nodigt je uit om zaken vanuit een nieuw perspectief te zien.

Eén van de belangrijkste vragen die Judith je stelt, is: waar komen jouw gedachten vandaan, denk je? Met als doel om zelf te onderzoeken wat jouw (onbewuste) overtuigingen zijn.

Judith vindt het belangrijk om een veilige ruimte te bieden waar je jouw gedachten en gevoelens kunt delen. Ze helpt je bij het vinden van de juiste tools om gezonde coping-strategieën te ontwikkelen.

Judith heeft ervaring in systeem- en gedragstherapie. In het verleden heeft ze gewerkt met cliënten die te maken hadden met huiselijk en genderspecifiek geweld, middelenmisbruik, depressie, angst en stress. Deze ervaring heeft voor Judith bevestigt dat een preventieve aanpak van cruciaal belang is.

Daarnaast gelooft ze dat geestelijke gezondheid en sociale rechtvaardigheid nauw met elkaar verweven zijn. Daarom beschouwt ze het toegankelijk maken van therapie voor iedereen als de eerste stap om mentaal welzijn globaal te verbeteren.

Om voor haar eigen mentale gezondheid te zorgen, beoefent Judith mindfulness, yoga en pilates. In uitdagende tijden checkt ze aan het eind van de dag met haarzelf in. Een moment waarin ze reflecteert over hoe het gaat en wat die dag goed of minder goed ging. Ze gelooft dat een goed sociaal netwerk cruciaal is voor het mentaal welzijn en geeft daarom prioriteit aan het onderhouden van betekenisvolle relaties.

Judith behaalde haar Bachelor en Master in de Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze spreekt Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans.

"Wat heb je gedaan om overeind te blijven? Welke tools gebruik je al? Wat zou een goede uitkomst zijn van ons gesprek?”