Interview met Marie Simon van #You

Uitdaging

“Onder andere door Covid-19 vonden thuiswerkers dat ze (te) weinig contact hadden met collega’s en minder controle over hun welzijn.”

Oplossing

Iedereen moest plotseling thuis gaan werken en het bedrijf groeide snel. Het was de perfecte timing en vanaf vandaag profiteren 90 werknemers van OpenUp.

Bij OpenUp geloven we sterk dat het creëren van een omgeving waarin werknemers zich op hun gemak voelen om gedachten en gevoelens te delen, een belangrijk onderdeel van de werkomgeving is. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat we niet de enigen zijn die op basis van deze filosofie werken.

 

Bedrijven zoals #You, zijn op dezelfde missie om mentale gezondheid toegankelijk te maken voor al hun werknemers. Marie Simon, Junior People & Culture Manager bij #You, deelde haar ervaringen met OpenUp en de resultaten van deze strategische samenwerking.

 

Hoe hebben jullie OpenUp gevonden?

 

Toen we voor het eerst over OpenUp hoorden, stond het thema mentaal welzijn al op onze radar. We wilden hier op een zeker moment prioriteit aan geven, maar hadden nog niet actief gezocht naar ondersteuning op dat gebied. Toen kwam de pandemie. Iedereen moest plotseling thuis gaan werken en het bedrijf groeide snel. Het was de perfecte timing en vanaf vandaag profiteren 90 werknemers van OpenUp.

Zet de eerste stap richting mentaal welzijn in jouw bedrijf.

👉 Plan een gratis demo in

Hoe werkt het bedrijf aan het welzijn en de gezondheid van werknemers op lange termijn?

 

We zijn een ambitieus bedrijf dat ‘direct-to-consumer’ e-commerce oplossingen biedt en gespecialiseerd is in het opzetten van succesvolle lifestyle merken. We zijn resultaatgericht en de persoonlijke groei van onze teamleden wordt regelmatig aangemoedigd. We hebben een open cultuur en over mentale gezondheid wordt eerlijk gesproken. We houden twee keer per jaar enquêtes waarin we werknemers vragen waar ze behoefte aan hebben en we proberen altijd manieren te vinden om hun mentale welzijn te ondersteunen.

“We kozen in eerste instantie voor OpenUp dankzij het snelle aanmeldingsproces en de vriendelijke en laagdrempelige ondersteuning.”

Welke uitdaging probeerden jullie op te lossen toen jullie kozen voor een samenwerking met OpenUp?

 

Voordat we gebruik maakten van OpenUp, ondersteunden we onze medewerkers bij hun mentale gezondheid door het aanbieden van (hr-)inloopuren en door een open en eerlijke cultuur te creëren waarin mensen hun stem kunnen laten horen (bijv. via driemaandelijkse feedback- en tevredenheidsenquêtes). We zagen echter dat de behoefte aan ondersteuning voor mentale gezondheid rap toenam. Onder andere door Covid-19 vonden thuiswerkers dat ze (te) weinig contact hadden met collega’s en minder controle over hun welzijn. Vervolgens zijn we in contact gekomen met externe dienstverleners.

 

Waarom kozen jullie OpenUp boven andere mogelijkheden?

 

We kozen in eerste instantie voor OpenUp dankzij het snelle aanmeldingsproces en de vriendelijke en laagdrempelige ondersteuning. Uiteraard bood OpenUp een aantrekkelijk pakket voor mentale gezondheidszorg (een-op-een gesprekken, webinars, enz.) dat aansloot bij onze behoeftes en zorgden ze daarnaast voor een professionele set-up (bijv. vrouwelijke/mannelijke psychologen). De proefperiode en de scherpe prijs waren ook pluspunten. Ons belangrijkste doel, naast het ondersteunen van het welzijn van onze medewerkers en het versterken van hun mentale gezondheid, is het creëren van een veilige omgeving om je kunnen uiten. Bij #You komen we actief in actie om een positieve verandering op de werkvloer te realiseren.

Wil je weten wat OpenUp voor jouw organisatie kan betekenen?

👉 Plan een gratis demo in

“Voor #You was het van essentieel belang om een gezicht te geven aan het OpenUp product, zodat werknemers de kans kregen om zich er daadwerkelijk mee te identificeren.”

Hoe hebben jullie OpenUp geïntroduceerd bij jullie werknemers?

 

Toen we eenmaal besloten om met OpenUp samen te werken, gaven we al hints dat we bezig waren met ondersteuning op het gebied van mentale gezondheid. Daarna volgde een grote aankondiging over de samenwerking tussen #You en OpenUp. Vervolgens presenteerde Eva (*OpenUp psycholoog) de service vanuit het oogpunt van een psycholoog, met voorbeelden van de veelvoorkomende vragen die ze in haar sessies krijgt. Medewerkers namen op vrijwillige basis deel aan deze sessie. Voor #You was het van essentieel belang om een gezicht te geven aan het OpenUp product, zodat werknemers de kans kregen om zich er daadwerkelijk mee te identificeren.

 

 

Wat is de feedback van werknemers tot nu toe?

 

Sinds we OpenUp aanbieden, worden we overspoeld met positieve feedback van onze werknemers. Ze vinden van het “coole aanbod” top. De betrokkenheid is vrij hoog en consistent. Dit geeft veel voldoening. 

Heb je vragen of wil je meer weten over wat we doen?

👉 Plan een gratis demo in