GoodHabitz

Uitdaging

Een jong, dynamisch personeelsbestand ondersteunen bij dagelijkse uitdagingen en belangrijke levensgebeurtenissen, en er tegelijkertijd voor zorgen dat medewerkers van meer dan 20 nationaliteiten op betrouwbare wijze worden ondersteund wanneer dat nodig is.

Oplossing

Ondersteuning bieden aan een jong, dynamisch personeelsbestand bij dagelijkse uitdagingen en belangrijke levensgebeurtenissen, zoals ouderschap en leiderschapsrollen, terwijl betrouwbare ondersteuning wordt geboden aan medewerkers van meer dan 20 nationaliteiten.

Bij OpenUp zijn we ervan overtuigd dat het belangrijk is om een werkomgeving te creëren waarin werknemers zich op hun gemak voelen om gedachten en gevoelens te delen. We zijn er trots op dat we niet de enigen zijn die vanuit deze filosofie werken.

 

Bedrijven als GoodHabitz hebben precies dezelfde missie: mentaal welzijn toegankelijk maken voor al hun werknemers. Sandrien Boogaard (Human Resources Director), Serginho Lens (Manager Learning and Development) en één van hun teamleden deelden hun ervaring met OpenUp en de positieve resultaten van onze samenwerking.

Sandrien Boogaard (Human Resources Director @ GoodHabitz)

 

@Sandrien: Wat waren de belangrijkste uitdagingen binnen jullie organisatie met betrekking tot het mentale welzijn van werknemers voordat OpenUp werd geïmplementeerd?

 

Over het algemeen is het een grote uitdaging voor professionals om toegang te krijgen tot coachingdiensten. Bedrijven hebben vaak beperkte budgetten en bieden diensten alleen voor senior management of in het geval van een aantoonbare noodzaak. Dat is niet de visie van GoodHabitz: Wij geloven dat het essentieel is dat iedereen, ongeacht zijn of haar positie, de mogelijkheid heeft om volledige ondersteuning te krijgen – om te groeien in werk en leven. 

 

Dit proces wordt in gang gezet door zelfinzicht en actiegerichte training die we aanbieden met GoodHabitz, maar wordt compleet gemaakt doordat werknemers de kans krijgen om in contact te komen met een psycholoog. Deze onderdelen zijn zo ontzettend waardevol. En het hoeft niet voort te komen uit een ”probleem”. Reflectie- en coachingsgesprekken leveren altijd voordelen op.

 

Bij GoodHabitz geloven we in de kracht van gewoontes: regelmatige momenten van reflectie en contact met een psycholoog of coach zijn geweldige routines. Of het nu gaat om werkgerelateerde problemen, persoonlijke kwesties, belangrijke levensgebeurtenissen of zelfs kleine uitdagingen, de mogelijkheid om hier (proactief) aan te werken bevordert een gezonde mindset.

 

@Sandrien: Waarom hebben jullie gekozen voor OpenUp als mentaal welzijnsoplossing voor jullie organisatie?

 

De keuze voor OpenUp als onze oplossing voor mentaal welzijn was voor mij een makkelijke beslissing. Ik had al eerder succesvol met OpenUp samengewerkt. De kwaliteit van hun diensten had zich voor mij al bewezen. OpenUp biedt op verschillende manieren een schat aan kennis en expertise. Gesprekken met hun psychologen en coaches leveren consequent ondersteuning van hoge kwaliteit. Daarnaast organiseert OpenUp evenementen rond actuele onderwerpen op het gebied van mentaal welzijn, waardoor een complete benadering van welzijn wordt geboden. Deze combinatie van deskundige begeleiding en inspirerende evenementen creëert een uitgebreid pakket dat onze medewerkers sterker maakt.

 

Gezien het wereldwijde bereik van onze organisatie, met vestigingen in meer dan 15 landen en een divers personeelsbestand van meer dan 20 nationaliteiten, vonden we het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers in hun eigen taal met deskundigen konden communiceren. OpenUp voorziet in deze behoefte door gecertificeerde psychologen aan te bieden in verschillende talen en tijdzones. Bovendien maakt het gebruiksvriendelijke en toegankelijke platform het gemakkelijk voor onze medewerkers om OpenUp te gebruiken.

“Door werknemers toegankelijke en proactieve ondersteuning te bieden op het gebied van mentaal welzijn, in combinatie met onze educatieve content over self-care en gevoeligheid, bevorderen we een werkomgeving waarin mentaal welzijn wordt gewaardeerd en prioriteit krijgt.”

 

  • Sandrien Boogaard (Human Resources Director @ GoodHabitz)

@Sandrien: Hoe meten jullie de impact van OpenUp op het mentale welzijn van werknemers en welke statistieken of gegevens vinden jullie het meest waardevol om de effectiviteit te beoordelen? Hebben jullie veranderingen waargenomen in de betrokkenheid, het behoud of de productiviteit van werknemers sinds de introductie van OpenUp?

 

Ons ‘Happiness at Work’ assessment stelt onze werknemers in staat om hun tevredenheid op het werk te meten. We gebruiken dit als basis om na te denken over het mentale welzijn van onze werknemers en dit te verbeteren. 

 

Na zelfreflectie is het belangrijkste doel ervoor te zorgen dat onze werknemers altijd een vertrouwde hulpbron hebben waar ze terecht kunnen wanneer dat nodig is. Een kwalitatief goede plek waar ze terecht kunnen voor ondersteuning.

 

We weten dat OpenUp een positieve impact heeft: we zien dat op verschillende manieren, en het belangrijkste is de enthousiaste feedback die we van onze medewerkers krijgen.  Dit wordt weerspiegeld in ons hele personeelsbestand, met name in de leeftijdsgroep 20-35 jaar.  

 

Onze organisatie is de thuisbasis van een levendige groep jong talent; velen bevinden zich in een uitdagende levensfase die wordt gekenmerkt door “eerste gebeurtenissen”, zoals voor het eerst gaan werken, voor het eerst een leidinggevende rol op zich nemen, hun eerste huis kopen of ouders worden. Deze levensveranderingen kunnen overweldigend zijn. OpenUp speelt een cruciale rol in de ondersteuning van deze groep door hen waardevolle hulpmiddelen te bieden om deze uitdagingen effectief aan te gaan.

 

@Sandrien: Hoe zie je de langetermijnvoordelen van OpenUp op het gebied van mentaal welzijn van werknemers en de algehele werkcultuur?

 

Door werknemers toegankelijke en proactieve ondersteuning te bieden op het gebied van mentaal welzijn, in combinatie met onze educatieve content over self-care en gevoeligheid, bevorderen we een werkomgeving waarin mentaal welzijn wordt gewaardeerd en prioriteit krijgt.

 

OpenUp is een essentieel onderdeel van het opbouwen van een werkcultuur waarin werknemers zich gesteund en bekrachtigd voelen. Als mensen de tools en middelen hebben om hun mentale welzijn te beheren, worden ze veerkrachtiger en gelukkiger. Ze kunnen zich beter aanpassen in hun werk. Het heeft een positieve invloed op hun prestaties en draagt bij aan een collectief gevoel van welzijn binnen de organisatie. Een mentaal gezond personeelsbestand leidt uiteindelijk tot een positievere en productievere werkcultuur, een win-winsituatie voor alle betrokkenen.

Zet de eerste stap richting mentaal welzijn in jouw bedrijf.

👉 Plan een gratis demo in

“We werken in een snelle omgeving en veel van onze medewerkers hebben daarnaast een druk privéleven. Daarom is het belangrijk om mogelijkheden te hebben om te ontspannen, tot rust te komen, te reflecteren en te werken aan je mentale welzijn. Door samen te werken met OpenUp krijgen we toegang tot nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden op dit gebied.”

 

  • Serginho Lens (Manager Learning and Development @ GoodHabitz)

Serginho Lens (Manager Learning and Development @ GoodHabitz)

 

@Serginho: Hoe zou je het verband tussen leren & ontwikkelen en mentaal welzijn op het werk omschrijven?

 

Wij geloven dat leren & ontwikkelen en welzijn op het werk met elkaar verbonden zijn.

 

Om het welzijn van werknemers op de werkplek te vergroten, werken we aan het verbeteren van hun gevoel van tevredenheid, motivatie en betrokkenheid. Door onze werknemers verschillende mogelijkheden te bieden om zichzelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen, stellen we hen in staat om hun potenties te verkennen, successen te behalen en een zinvolle bijdrage te leveren aan onze organisatie. Na verloop van tijd kan dit leiden tot een grotere betrokkenheid, behoud van personeel, productiviteit en geluk.  

 

@Serginho: Welke rol heeft OpenUp gespeeld in het verbeteren van de persoonlijke ontwikkeling van jullie medewerkers? Zijn er succesverhalen of gevallen waarin medewerkers en leiders een significante persoonlijke groei hebben doorgemaakt?

 

We werken in een snelle omgeving en veel van onze medewerkers hebben daarnaast een druk privéleven. Daarom is het belangrijk om mogelijkheden te hebben om te ontspannen, tot rust te komen, te reflecteren en te werken aan je mentale welzijn.

 

Door samen te werken met OpenUp krijgen we toegang tot nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden op dit gebied. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om mentaal welzijn op te nemen in onze huidige en toekomstige l&d-initiatieven. Alle diensten van OpenUp zijn beschikbaar voor al onze medewerkers. Om de diensten relevanter te maken voor onze medewerkers, spelen onze managers een belangrijke rol in het aanbevelen van specifieke diensten op gerichte momenten voor individuele medewerkers wanneer zij denken dat medewerkers er baat bij kunnen hebben.

 

We zorgen ervoor dat onze medewerkers binnen onze l&d-programma’s de informatie hebben om toegang te krijgen tot de meest waardevolle OpenUp interventies voor hun ontwikkeling. Dit jaar lanceerden we bijvoorbeeld 1:1 sessies met een psycholoog voor alle medewerkers, maar we vroegen OpenUp ook om een selecte groep psychologen die ervaring hebben met management coaching. Door deze specifieke groep psychologen op te nemen in ons management ontwikkelingsprogramma krijgen onze managers de kans om met een expert te praten over hun uitdaging of situatie waar ze in hun rol mee te maken hebben. 

“De ondersteuning van OpenUp heeft bijgedragen aan mijn betrokkenheid en groei bij GoodHabitz door praktische tools en inzichten te bieden die ik kan toepassen in mijn professionele en persoonlijke leven.”

 

  • Medewerker @ GoodHabitz

Feedback van een van de medewerkers van GoodHabitz

 

@User: Kun je jouw persoonlijke ervaring delen met het gebruik van OpenUp voor het verbeteren van je mentale welzijn? Wat motiveerde je om met het platform aan de slag te gaan?

 

Voor mij is één van de grootste voordelen van OpenUp dat er op bijna elk moment van de dag iemand beschikbaar is met wie ik in contact kan komen. Vaak kun je dezelfde dag nog een afspraak inplannen, waardoor het heel toegankelijk is.

 

Ik heb drie één-op-één sessies met een coach gehad en bij elke gelegenheid had ik het gevoel dat de persoon aan de andere kant van het scherm echt aandacht had voor mijn zorgen. Ze stelde inzichtelijke vragen totdat ze volledig begreep waar ik hulp bij nodig had. Elke sessie werd steeds gerichter en hielp me om specifieke gebieden te identificeren waaraan ik kon werken. Deze persoonlijke ondersteuning motiveert me om ook een volgende keer met het OpenUp platform aan de slag te gaan.

 

@User: Kun je specifieke hulpmiddelen of bronnen binnen OpenUp noemen die je hebben geholpen?

 

Wat mij aangenaam verraste waren de OpenUp Masterclasses. Masterclasses zijn online sessies die dieper ingaan op specifieke onderwerpen en praktische inzichten bieden. Ik heb een sessie bijgewoond over hoe je zelfzorg op een efficiënte manier in je leven kunt integreren. De masterclasses, met hun praktische aanknopingspunten, hebben nog meer diepte toegevoegd aan mijn ervaring met OpenUp.

 

@User: Op welke manieren heeft OpenUp bijgedragen aan je persoonlijke ontwikkeling, betrokkenheid en groei bij GoodHabitz?

 

Voor mij kan een kort maar diepgaand gesprek of een praktische tool meteen helpen. Kleine inzichten of veranderingen kunnen een substantieel verschil maken in persoonlijke groei. Persoonlijk heb ik door mijn ervaring met OpenUp meer inzicht gekregen in mijn gedrag in specifieke situaties, wat mij heeft geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. De ondersteuning van OpenUp heeft bijgedragen aan mijn betrokkenheid en groei bij GoodHabitz door praktische tools en inzichten te bieden die ik kan toepassen in mijn professionele en persoonlijke leven.