Stefanie Janssen

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Zingeving Relaties
Flag of ENFlag of NL

Stefanie is psycholoog bij OpenUp. Ze heeft 25 jaar praktijkervaring als psycholoog. Ze wordt gezien als een warm, betrokken persoon bij wie je je snel op je gemak zal voelen.

Je kunt bij Stefanie terecht als je meer in je eigen kracht wil komen te staan. Samen met haar ga je op zoek naar jouw patronen en onderzoek je je gedachtes, gevoelens en gedrag. Bewustwording en de bereidheid om in kleine stappen aan jezelf te werken zijn hierin van belang. Met als resultaat dat je vrijer in het leven staat en minder stress ervaart. Stefanie werkt met verschillende technieken zoals Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve gedragstherapie (CGT) en Inquiry Based Stress Reduction (IBSR).

Stefanie studeerde in 1998 af als psychologe en behaalde in 2001 haar registratie tot GZ- psycholoog. In de afgelopen jaren heeft ze in zowel grote instellingen als kleine praktijken gewerkt waaronder in haar eigen praktijk. Ze heeft veel ervaring met somberheid- en angstklachten, burnout problematiek en ADHD.

Als persoon vindt ze het belangrijk zichzelf voortdurend te blijven ontwikkelen, zowel binnen haar werk als daarbuiten. 2023 was een bijzonder jaar voor Stefanie; ze heeft ruim een half jaar genoten van een sabbatical waarin ze veel gereisd heeft, inzichten heeft opgedaan en nieuwe wegen is ingeslagen. Haar gezin, familie en vrienden zijn erg belangrijk voor haar. Stefanie’s grote passies zijn lekker eten, reizen en wandelen in de natuur met haar 2 honden.

Stefanie spreekt Nederlands en Engels.

psychologist-stefanie-janssen-openup
"Who you are tomorrow begins with what you do today."