Samantha Saxton

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Zingeving Leefstijl Mindfulness
Flag of ENFlag of NL

Samantha is psycholoog bij OpenUp. Ze hecht veel waarde aan authenticiteit, eerlijkheid en openheid. In gesprek met Samantha kom je aan de hand van haar vragen zelf tot inzichten.

Samantha heeft een achtergrond in de topsport, waardoor ze het gewend is om naar een gericht doel toe te werken. Ook vindt ze het belangrijk om in contact te staan met je gevoel, zodat je je eigen behoeften en grenzen leert te herkennen en je eigen pad kunt volgen. Zelf heeft ze ervoor gekozen om haar werk als psycholoog te combineren met een muzikale carrière. 

Ze heeft een master Klinische Psychologie op zak van de Vrije Universiteit en heeft meer dan 5 jaar ervaring als psycholoog. Samantha heeft eerder gewerkt bij iPractice en op de afdeling angststoornissen van het AMC in Amsterdam. Daar heeft zij met verschillende methodes gewerkt, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) en ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Vooral ACT spreekt haar erg aan, vanwege de manier waarop het onderdelen als acceptatie, mindfulness, persoonlijke waarden en toegewijde actie combineert.

Samantha spreekt Nederlands en Engels. 

"Wat voel je in je lijf en wat vertelt het je? Deze signalen geven ons veel meer informatie dan we ons realiseren en ik help je graag om de signalen te vertalen."