Jessica Notermans

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Werkprestaties Zingeving Relaties Leefstijl Slaap Mindfulness
Flag of FRFlag of EN

Jessica is online psychologe bij OpenUp. Ze staat klaar om je te helpen om te gaan met stress, je emoties in balans te brengen, een doel en betekenis aan je leven te geven, je gevoel van eigenwaarde te vergroten en vertrouwen te ontwikkelen in verschillende aspecten van je leven. Met andere woorden, Jessica is er om je te begeleiden op je reis naar zelfversterking.

Jessica creëert altijd een veilige, warme en authentieke omgeving om je open te stellen, je ervaringen te delen en uit te leggen wat je misschien dwarszit. Samen duik je in een open en onbevooroordeeld gesprek om bewustzijn te ontwikkelen, handvatten te krijgen en acties te formuleren die je helpen de richting in te slaan die bij je past.

Jessica werkt vanuit een integrale benadering en combineert elementen van cognitieve gedragstherapie en geest-lichaamsgerichte oefeningen. Ze biedt integrale begeleiding bij problemen als stress, depressie, angst, burn-out en obsessief-compulsieve stoornissen. Ze heeft ook mensen begeleid die worstelen met onder andere emotieregulering, identiteitscrises, levenstransities en zelfvertrouwen.

Voor haar zelfzorg en eigen ontwikkeling beoefent Jessica elke dag yoga, houdt ze een dagboek bij en gaat ze regelmatig de natuur in om rust en kalmte te vinden. Het helpt haar om te gaan met de eisen van het dagelijks leven en met haar eigen emoties en gevoelens.

Ze heeft een master Neuropsychologie van de Universiteit Maastricht en een master Klinische Psychologie van de Katholieke Universiteit Leuven in België. Daarnaast studeerde ze yoga in India en meditatie in Australië, en legt ze momenteel de laatste hand aan haar opleiding tot yogatherapeute in België. 

Van jongs af aan is ze al geïnteresseerd in het verband tussen lichaam en geest en de krachtige invloed die ze op elkaar hebben. Gedurende haar academische en professionele loopbaan heeft ze altijd gewerkt aan het onderzoeken en overbruggen van oude praktijken en moderne wetenschappen. Ze studeerde en onderzocht de effecten van meditatie en yoga op onze hersenen, onze genetica en onze geestelijke gezondheid. De afgelopen vijf jaar werkte ze als freelancer op verschillende plekken (centra voor geestelijke gezondheidszorg, psychologiepraktijken, psychiatrie, yoga- en sportstudio’s en kuuroorden) in de Verenigde Staten, Australië, Nederland, België en India, waarbij ze zich vooral richtte op het begeleiden van mensen bij het verbeteren van hun geestelijke gezondheid en mentale weerbaarheid.

Jessica spreekt Engels en Frans.

psychologist-jessica-notermans-openup
"Let's start your self-empowering journey together, and start to live the life you've always wanted!"