Denise Habets

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Werkprestaties Zingeving Relaties Leefstijl Slaap Mindfulness
Flag of ENFlag of NL

Denise is psycholoog bij Openup. Haar omgeving omschrijft haar vaak als direct maar op een warme manier. Haar doel is samen met jou onderzoeken wat er nu speelt zodat je het begrijpt en we samen een plan kunnen maken hoe ermee om te gaan. Humor is een belangrijk onderdeel van de therapievorm vooral omdat we ook vaak met lastige en onprettige emoties te maken hebben. Daarnaast vindt Denise het belangrijk dat je zelf verder kunt op eigen kracht na afsluiting van een traject met een plan wat bij jou past want iedereen is anders. 

Ze werkt 12 jaar als psycholoog met verschillende doelgroepen vanaf 18 jaar. Ze werkt als Mindfulness trainer, gebruikt technieken uit de Cognitieve gedragstherapie, ACT en Schematherapie. Daarnaast bestaat haar expertise uit trauma en maakt ze veel gebruik van EMDR en exposure technieken.

“Om goed voor mezelf te zorgen in deze drukke tijden maak ik gebruik van “practice what you preach” en zet ik veel technieken ook zelf in. Daarnaast probeer ik mezelf zo nu en dan uit te dagen en dingen te doen die ik zelf ook spannend vind om zo verder te groeien. Betreft sport hou ik van golfsurfen, dat is voor mij het toppunt van mindfulness. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, dingen creëeren en weer nieuwe dingen leren, met andere of alleen. Bovenstaande helpt mij allemaal om structuur te houden en mijn drukke brein tot rust te krijgen.”

Denise behaalde haar master klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Denise spreekt Nederlands en Engels.

psychologist-denise-habets-openup
"Verder op eigen kracht"