Büşra Sel Cengiz

Stress en piekeren Relaties Leefstijl
Flag of TRFlag of EN

Büşra is psycholoog bij OpenUp. Haar aanpak is het creëren van een veilige, warme en niet-oordelende sfeer waarin mensen hun leven kunnen delen, gevoelens uiten en uitdagingen durven aan te gaan.

Samen werken jullie aan je uitdagingen en beweeg je in je eigen tempo naar de verandering toe die nodig is in je leven. Büşra heeft een meelevende, cliëntgerichte en eclectische aanpak. Ze gebruikt Cognitieve Gedragstherapie (CGT), kortdurende oplossingsgerichte therapie (SFBT) en systeemtherapie om de sessie af te stemmen op jouw behoeften. Dat doet ze al meer dan 5 jaar. 

Büşra volgde een bachelor Psychologie aan de Technische Universiteit van het Midden-Oosten en de Georg August Universiteit van Göttingen. Ze behaalde haar masterdiploma in een divers programma voor klinische psychologie met gezins- en kinderspecialisaties aan de TED-universiteit. Momenteel volgt ze daar een PhD in de Klinische Psychologie, waarvoor ze onderzoek doet naar ouderschap.

Om goed voor haar eigen mentale welzijn te zorgen, doet Büşra aan pilates, zumba en zwemt ze. Beweging helpt haar om haar lichaam en geest met elkaar te verbinden, te ontspannen en op te laden. Ze houdt ook van reizen en zoekt het liefst een paar keer per jaar de zon op, om te resetten en haar hoofd leeg te maken.

Büşra spreekt Turks en Engels.