De rust bewaren: leren omgaan met verandering dankzij mindfulness (geleide meditatie)

Als je te maken krijgt met verandering in het leven, is het heel normaal om onrust of spanning te voelen. Misschien maak je je zorgen over wat er verder in de toekomst zal gebeuren. Of weet je niet hoe je je moet aanpassen aan de nieuwe situatie.

 

Dat is waar mindfulness het verschil kan maken.

 

Wees aanwezig, niet perfect

 

Mindfulness is een heel handige manier om te leren omgaan met onverwachte gebeurtenissen, omdat het je helpt om ‘geaard’ te blijven.

 

Je richt je gedachten op het huidige moment en bekijkt het open en nieuwsgierig, ook als alles om je heen aan het veranderen is. Zo leer je een situatie volledig te ervaren – zonder oordeel en zonder erdoor van slag te raken.

💆‍♂️ Oefening: geleide meditatie

Klaar om mindfulness een kans te geven?

 

Onze bergmeditatie (12 min) is een goede manier om te beginnen. Het helpt je om te oefenen met acceptatie als er iets verandert of onzeker is in je leven.

Liever op een andere manier oefenen?

 

Weet je nog niet of mindfulness iets voor jou is? Je kunt ook oefenen met dankbaarheid. Als je regelmatig stilstaat bij waar je blij mee / dankbaar voor / trots op bent, train je je hersenen om vaker te focussen op positieve gedachten.

Oefening

Dankbaarheid oefenen om positiever te denken

 

Nu volgt alweer de laatste les. Daarin bespreken we hoe weten wat je belangrijk vindt, je houvast kan geven ten tijde van verandering 👉