Manager Toolkit: versterk het welzijn van je team

Ga het gesprek over mentaal welzijn aan met je team in 3 simpele stappen. En kweek zo meer veerkracht op de werkvloer.

toolkit-voor-managers-mentaal-welzijn-op-werk
Jouw rol als ambassadeur

Wist je dat 70% van de werkenden aangeeft dat hun leidinggevende meer impact heeft op hun mentale welzijn dan hun huisarts of therapeut? En evenveel als hun partner?

 

Als leidinggevende vervul jij de rol van ambassadeur voor een veilige en veerkrachtige werkcultuur. Een cultuur waarin mentaal welzijn openlijk besproken wordt. En dat kan voelen als een hele verantwoordelijkheid, dat begrijpen we heel goed. Daarom helpen we je om een open, positieve werkomgeving te creëren voor jouw team. Met de 3 stappen in deze toolkit.

1. Leer je team kennen met een persoonlijkheidstest

Simpel: om je teamleden zo goed mogelijk te ondersteunen, moet je weten hoe ze in elkaar zitten. Wie zijn ze en hoe werken ze het liefst?

Een persoonlijkheidstest kan daarbij helpen. Vraag je collega’s om de test in te vullen, en bespreek samen de resultaten. Zo kweek je meer begrip voor elkaars karaktertrekken, behoeften, communicatiestijl en manier van werken.

We raden deze test aan als een manier om het gesprek te starten met je team. Het is uitsluitend bedoeld voor dat doel.

Naar de test
Eerst weten welke persoonlijkheden er zijn? We hebben ze voor je samengevat
Download de 16 persoonlijkheden
2. Verzamel ieders communicatiestijl

Zoveel collega’s, zoveel communicatiestijlen. Vraag je team daarom om op basis van hun persoonlijksheidstype een aantal communicatietips te delen. En verzamel alle tips in één document, een soort gebruiksaanwijzing voor jullie team.

In de volgende teammeeting kun je die communicatietips op maat dan samen bespreken. Dat helpt om begripvoller en geduldiger met elkaar om te gaan op de werkvloer – en het maakt samenwerken een stuk soepeler.

Download het template
3. Check in met een stoplicht

De belangrijkste stap. Want het klinkt misschien gek, maar of je nu een stoplicht gebruikt of niet – je kunt mentaal welzijn alleen bespreekbaar maken door erover te praten. Dat doe je door regelmatig in te checken bij je teamleden.

Het stoplicht is altijd een veilige methode: met de kleuren groen-geel-rood geeft iedereen aan hoe ze in hun vel zitten. Je kunt het gebruiken in 1-op-1 gesprekken of teammeetings, zodat je snel inzicht krijgt in het welzijn van je team én samen een betere werk-privébalans kunt bespreken. 

Download de check-in gids
Blijf mentale veerkracht kweken op de werkvloer

Of je nu aan het begin van je carrière staat of een doorgewinterde leidinggevende bent: je blijft leren – zeker als het over mentaal welzijn op het werk gaat. Gebruik deze toolkit als een manier om het gesprek te starten, en de eerste stap te zetten richting een werkcultuur waarin veiligheid, vertrouwen en veerkracht voorop staan.

We zijn benieuwd hoe deze tips jou en je team verder helpen! En een laatste tip: verantwoordelijk zijn voor een team kan z’n tol eisen van jouw eigen welzijn. Daarom helpen we je ook om zelf meer mentale veerkracht te kweken 👇

Meer tips om je welzijn te versterken, ook voor managers
Ontdek alle content