Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op veel van je vragen.
Liever direct aan ons je vraag stellen? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt OpenUp?

OpenUp biedt laagdrempelig toegang tot online begeleiding door een psycholoog of lifestyle-expert via videosessies, telefoon (020 2444888) of chat. Een online 1:1 sessie duurt 25 minuten.

 

We starten altijd met een gratis kennismaking om te onderzoeken wat er speelt en of jouw hulpvraag past bij de dienstverlening van OpenUp. Is dat het geval, dan is het mogelijk om vaker met elkaar in gesprek te gaan. Past jouw vraag niet bij OpenUp, dan denken we graag met je mee over alternatieven.

 

OpenUp werkt ook samen met een aantal werkgevers en verzekeraars. In het eerste gesprek kan je psycholoog precies vertellen welke afspraken er gemaakt zijn en wat je kan verwachten.

Wat is het verschil tussen OpenUp en een reguliere psychologische behandeling?

OpenUp richt zich op preventie en een duurzame (gedrags)verandering. Allemaal als doel om jouw mentaal welzijn te verbeteren.

 

Anders dan reguliere psychologische zorg, richten we ons niet op diagnoses en behandelingen. Je hebt daarom ook geen verwijsbrief nodig van je huisarts. 

 

OpenUp is geen vervanging voor reguliere psychologische zorg. Wanneer de aard en de ernst van je klachten voldoende zijn voor het stellen van een diagnose, zullen we je doorverwijzen naar de reguliere zorg. Ook als je hulpvraag niet bij OpenUp past, denken we graag mee over alternatieven. Daarover krijg je altijd eerlijk advies.

Is er een wachtlijst?

Er is geen wachtlijst. Wij geloven in een wereld waarin mentaal welzijn voor iedereen toegankelijk is. OpenUp is binnen 36 uur beschikbaar. Boek hier je consult hier.

Hoeveel kost OpenUp?

Heeft jouw werkgever een samenwerking met OpenUp? Dan worden de consulten betaald door je werkgever.

 

Heeft jouw werkgever geen samenwerking? Wij geloven dat psychologen toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Daarom is de eerste kennismaking altijd gratis. Daarna kun je een strippenkaart kopen voor 3 sessies van 25 minuten. Je betaalt hiervoor €249.

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een lifestyle-expert?

Ons team van erkende psychologen helpt om veerkracht te kweken en mentaal welzijn in z’n geheel te verbeteren. Dat doen ze door middel van positieve psychologie, inzicht in emoties en gedragsverandering. Hun focus ligt op emotioneel en sociaal welzijn.

 

Onze lifestyle-experts bestaan uit o.a. artsen en voedingsdeskundigen. Zij helpen bij het maken van gezondere keuzes en veranderingen in je levensstijl – om zo je energieniveau en algehele mentale welzijn te verbeteren. Je kunt van hen advies krijgen op het gebied van bijv. voeding, slaap, energie, vrouwelijke gezondheid en ademhaling.