Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op veel van je vragen.
Liever direct aan ons je vraag stellen? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt OpenUp?

OpenUp biedt laagdrempelig toegang tot psychologische hulp via videoconsults of chat. De consults duren 25 minuten.

 

We starten altijd met een gratis kennismaking om te onderzoeken wat er speelt en of jouw hulpvraag past bij de dienstverlening van OpenUp. Is dat het geval, dan is het mogelijk om vaker met elkaar in gesprek te gaan. Past jouw vraag niet bij OpenUp, dan denken we graag met je mee over alternatieven.

 

OpenUp werkt ook samen met een aantal werkgevers en verzekeraars. In het eerste gesprek kan je psycholoog precies vertellen welke afspraken er gemaakt zijn en wat je kan verwachten.

Wat is het verschil tussen OpenUp en een reguliere psychologische behandeling?

OpenUp maakt psychologische hulp toegankelijk voor iedereen, zodat iedereen zijn of haar mentale gezondheid kan ontwikkelen of behouden. Of je nu met iets kleins zit, of iets groots. In je werk of in je privéleven. Anders dan reguliere psychologische zorg, richten we ons niet op diagnoses en behandeling. Je hebt daarom ook geen verwijsbrief nodig van je huisarts. OpenUp richt zich op preventie en een duurzame (gedrags)verandering. Allemaal als doel om jouw mentale gezondheid te verbeteren.

OpenUp is geen vervanging voor reguliere psychologische zorg. Wanneer de aard en de ernst van je klachten voldoende zijn voor het stellen van een diagnose, zullen we je doorverwijzen naar de reguliere zorg. Ook als je hulpvraag niet bij OpenUp past, denken we graag mee over alternatieven. Daarover krijg je altijd eerlijk advies.

Wat zijn de openingstijden van OpenUp?

OpenUp is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.30 – 21.00 en op zaterdagen van 13.00 – 21.00.

Op de volgende dagen zijn wij gesloten:

  • Maandag 5 april (2e Paasdag)
  • Dinsdag 27 april (Koningsdag)
  • Donderdag 13 mei (Hemelvaart)
  • Maandag 24 mei (Pinksteren)

Hoeveel kost OpenUp?

Wij geloven dat psychologen toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Daarom is de eerste kennismaking altijd gratis. Daarna betaal je €99,- voor 3 consults van 25 minuten.

Heeft jouw werkgever een samenwerking met OpenUp? Dan worden de consulten betaald door je werkgever. Vraag aan de online psycholoog hoeveel consulten jouw werkgever betaald.

Heeft jouw zorgverzekeraar een samenwerking met OpenUp? Dan kan het zijn dat de consults vergoed worden vanuit je aanvullende verzekering. OpenUp wordt vanuit de basisverzekering niet vergoed. Vraag aan de online psycholoog hoeveel consulten jouw zorgverzekeraar vergoed.

Ben jij een ziekenhuismedewerker en verzekerd met een IZZ-verzekering bij VGZ? Dan worden de consulten volledig voorgoed en betaal je geen eigen risico.

Dekt mijn zorgverzekering een consult bij OpenUp?

Veel zorgverzekeraars hebben een samenwerking met OpenUp. Dan worden de consults vergoed worden vanuit je aanvullende verzekering. OpenUp wordt vanuit de basisverzekering niet vergoed. Vraag aan de online psycholoog hoeveel consulten jouw zorgverzekeraar vergoed.

Ben jij een ziekenhuismedewerker en verzekerd met een IZZ-verzekering bij VGZ? Dan worden de consulten volledig voorgoed en betaal je geen eigen risico.

Hoe kan ik mijn consult het beste voorbereiden?

Om je online consult zo effectief mogelijk te benutten, is het handig als je van tevoren nadenkt over de volgende vragen:
  1. Wat is voor jou de reden om een consult bij OpenUp te boeken?
  2. Wat zou een goede uitkomst van dit consult voor jou zijn?
Je psycholoog start elke consult met deze vragen

Hoeveel online consults mag ik boeken?

Wij werken op basis van strippenkaarten van 3 consults per kaart. Het aantal kaarten dat je kan kopen is in principe onbeperkt. Tijdens een kennismakingsconsult onderzoek je samen met een psycholoog of een strippenkaart passend is bij jouw hulpvraag.

Voor mijn online consult wil ik bellen zonder video – kan dat ook?

Een consult is effectiever met video, maar uiteraard kun je je video uitzetten.

Ik heb een online consult geboekt, maar het tijdstip komt mij toch niet goed uit. Wat nu?

In de bevestigingsmail die je hebt ontvangen, staat een link om je online consult eenvoudig te verzetten of te annuleren.

Kan ik een vervolg consult boeken bij dezelfde psycholoog?

Jazeker. Volg de link die wij je toesturen na afloop van je consult via de mail.

OpenUp wordt mij aangeboden door mijn werkgever – weten zij dat ik een OpenUp consult boek?

Nee, wij delen geen persoonlijke informatie met je werkgever zonder jouw expliciete goedkeuring.

Bij OpenUp vinden we dat wederzijds vertrouwen en onze beroepscode leidend zijn in onze dienstverlening. Mocht het consult worden aangeboden door je werkgever of je zorgverzekeraar, dan betalen zij wel de rekening. Wij hebben afgesproken dat wij op de rekening niet aangeven wie het consult gebruikt heeft. Zo is de vertrouwelijkheid gewaarborgd.

Als je gebruikt maakt van het aanbod van IZZ en VGZ voor een gratis consult delen wij jouw klantnummer met hen zodat zij kunnen valideren dat je daadwerkelijk bij hen verzekerd bent. Deze informatie wordt niet met je werkgever gedeeld. Informatie die je met ons deelt is vertrouwelijk en wordt behandeld als onderdeel van ons beroepsgeheim.

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn huisarts?

Nee, je hebt geen verwijsbrief nodig om aan de slag te gaan bij OpenUp.

Mijn OpenUp consult wordt aangeboden door Interpolis. Weet Interpolis het als ik een OpenUp consult boek?

Nee, wij delen geen informatie over jou zonder jouw expliciete goedkeuring. Dus ook niet met Interpolis. Informatie die je met ons deelt is vertrouwelijk en wordt behandeld als onderdeel van ons beroepsgeheim. Bij OpenUp vinden we dat wederzijds vertrouwen en onze beroepscode leidend zijn in onze dienstverlening.
Interpolis vergoedt maximaal 3 consulten. Interpolis ontvangt geen informatie over de behandeling of wie gebruik maakt van een consult. Je hoeft het bedrag tot maximaal 3 consulten niet eerst zelf te betalen. Dat regelen Interpolis en OpenUp onderling.