Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op veel van je vragen.
Liever direct aan ons je vraag stellen? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik mijn online sessie het beste voorbereiden?

Om je sessie zo goed mogelijk te benutten, is het handig als je van tevoren nadenkt over de volgende vragen:

  1. Wat is voor jou de reden om een consult bij OpenUp te boeken?
  2. Wat zou een goede uitkomst van deze sessie voor jou zijn?

 

Tijdens de sessie gaan we dieper in op deze vragen.

Hoe werkt OpenUp?

OpenUp biedt laagdrempelig toegang tot online begeleiding door een psycholoog of lifestyle-expert via online videosessies of chat. Ook kun je via ons platform zelf aan de slag met het verbeteren van je mentale welzijn, en volg je online masterclasses (gratis, voor iedereen) en live groepssessies (via je werkgever)

 

Een 1:1 sessie duurt 25 minuten en vindt plaats via een videogesprek. Je kunt altijd een gratis kennismaking boeken.

 

We werken samen met een aantal werkgevers en verzekeraars. De psycholoog of expert kan je in het 1e gesprek precies vertellen welke afspraken er gemaakt zijn. (Zie ook: OpenUp wordt niet aangeboden door mijn werkgever. Kan ik dan een sessie boeken?)

Wat is een lifestyle-expert?

Onze lifestyle-experts bestaan uit o.a. artsen en voedingsdeskundigen. Zij helpen bij het maken van gezondere keuzes en veranderingen in je levensstijl – om zo je energieniveau en algehele mentale welzijn te verbeteren. Je kunt van hen advies krijgen op het gebied van bijv. voeding, slaap, energie, vrouwelijke gezondheid en ademhaling.

Wat is het verschil tussen OpenUp en een reguliere psychologische behandeling?

OpenUp richt zich op preventie en een duurzame (gedrags)verandering. Allemaal als doel om jouw mentaal welzijn te verbeteren.

 

Anders dan reguliere psychologische zorg, richten we ons niet op diagnoses en behandelingen. Je hebt daarom ook geen verwijsbrief nodig van je huisarts. 

 

OpenUp is geen vervanging voor reguliere psychologische zorg. Wanneer de aard en de ernst van je klachten voldoende zijn voor het stellen van een diagnose, zullen we je doorverwijzen naar de reguliere zorg. Ook als je hulpvraag niet bij OpenUp past, denken we graag mee over alternatieven. Daarover krijg je altijd eerlijk advies.

Is er een wachtlijst?

Er is geen wachtlijst. Wij geloven in een wereld waarin mentaal welzijn voor iedereen toegankelijk is.

 

Gewoonlijk kan het eerste gesprek met een psycholoog of expert binnen 36 uur plaatsvinden. Je kunt hier een 1:1 sessie boeken.