Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op veel van je vragen.
Liever direct aan ons je vraag stellen? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het chat abonnement van OpenUp?

We starten met een kennismaking

Om te kijken of chat therapie voor jou geschikt is, starten we altijd met een gratis kennismaking. Samen bekijken we wat jouw hulpvraag is en of deze past bij de de dienstverlening van OpenUp. Past jouw vraag niet bij OpenUp, dan denken we graag met je mee over alternatieven.

Eerste 8 weken zijn gratis

Om te leren of onze chat therapie in de praktijk ook echt bij jou past kun jij 8 weken lang gratis gebruik maken van de dienst.

We chatten via een veilige applicatie Wire

Wanneer jij je geregistreerd hebt voor de chat therapie, vragen wij jou om Wire te downloaden, dat is onze veilige chat applicatie. Vervolgens mail je jouw Wire username naar team@openup.care. Binnen 2 werkdagen koppelen wij jou aan jouw psycholoog en je chat therapie kan van start.

Goed bevallen?  Dan start je abonnement

Het abonnement van €10 wordt wekelijks, op de dag dat je abonnement gestart is, per automatische incasso van je rekening afgeschreven.

Wanneer is een chat abonnement geschikt?

 

Chat therapie kan passend zijn:

  • Als je behoefte hebt aan meer kennis of inspiratie over een bepaald thema.
  • Wanneer je wilt dat een psycholoog meekijkt met jouw gedachten, gevoelens en gedrag om meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke situatie.
  • Wanneer je graag begeleiding wilt om die nieuwe inzichten toe te passen in de dagelijkse praktijk.
  • Als je een andere psychologische behandeling hebt afgerond en deze een goed vervolg wilt geven.


Of een chat abonnement geschikt is, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Dit onderzoeken we in de gratis kennismaking.

Hoeveel kost een chat abonnement met OpenUp?

Omdat iedereen andere behoeftes heeft, zijn de eerste 8 weken gratis. Zo kom je erachter of het chat abonnement echt bij jou past.
Na de eerste 8 weken kost het abonnement €10 per week en is wekelijks opzegbaar.

Wat is het verschil tussen een chat abonnement en de overige diensten van OpenUp?

Met de chat therapie heb je regelematig contact met je psycholoog via de chat.
Daarnaast biedt OpenUp de mogelijkheid om op eenmalig of op regelmatige basis in gesprek te gaan met een psycholoog. Dat kan via chat, telefoon (020-2444888) of een videoconsult. Deze consults duren 25 minuten. In een gratis kennismakingsgesprek onderzoeken we of jouw hulpvraag bij de dienstverlening van OpenUp past. Is dat het geval, dan kan vervolg geven aan deze gesprekken door een strippenkaart aan te schaffen. Je betaalt dan €99,- voor 3 consults van 25 minuten.

 

Het is ook mogelijk om deze diensten met elkaar te combineren.

Welke applicatie wordt er gebruikt voor de chat?

Voor het chatten gebruiken wij de beveiligde app Wire, die je makkelijk kunt downloaden via de App of Play Store. Wire voldoet aan de privacywetgeving.

Is chatten met een psycholoog wel veilig?

Zeker. Voor het chatten gebruiken wij de beveiligde app Wire. Daarnaast vinden we dat wederzijds vertrouwen en onze beroepscode leidend zijn in onze dienstverlening.
Daarom is het voor ons vanzelfsprekend dat privacy een belangrijk recht is. Wij zijn dan ook NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd, wat betekent dat wij voldoen aan de (wettelijk) gestelde eisen voor informatiebeveiliging binnen de zorg. (Zie ook: Hoe is mijn privacy bij jullie gewaarborgd?)

Hoe vaak mag ik chatten?

Je mag een onbeperkt aantal berichten sturen naar je psycholoog via de chat, wanneer het jou uitkomt. Vaak geldt dat het goed is om je gedachten of gevoelens meteen op (het ‘digitale’) papier te zetten.

Hoe vaak krijg ik bericht terug van mijn psycholoog?

Je kunt 2x per week reactie verwachten van jouw psycholoog. Jouw psycholoog houdt jouw berichten in de gaten en kiest van daaruit een moment om te reageren.

Ik ga met vakantie of ben ziek. Wat gebeurt er met mijn abonnement?

Als jij zelf met vakantie gaat of ziek bent, zal jouw abonnement doorlopen. Deze wordt dus niet gepauzeerd of verlengd.

Kan ik mijn psycholoog ook spreken via een videoconsult?

Je kunt ervoor kiezen om een strippenkaart (3 gesprekken) bij de psycholoog te kopen voor €99,-. Deze gesprekken kun je inzetten wanneer jij wilt. Jouw psycholoog kan jou adviseren of dit bij jou past. Past na de 8 gratis weken pakket 3 het beste bij jou? Dan zit hier standaard al één videoconsult per maand bij inbegrepen

Hoe lang is het abonnement en wordt het automatisch verlengd?

De eerste 8 weken zijn gratis, en deze verlengen we niet automatisch. Tijdens en/of na de eerste 8 weken ga je in gesprek met jouw psycholoog wat bij jou past. Kies je ervoor door te gaan, dan is het abonnement maandelijks opzegbaar.

Via welke applicatie gaat de chat?

Voor het chatten gebruiken wij de beveiligde app Wire, die je makkelijk kunt downloaden via de App of Play Store.  Wire voldoet uiteraard aan de privacywetgeving.

smartphone

Mijn psycholoog gaat met vakantie of is ziek. Wat kan ik verwachten?

Als je psycholoog ziek is of met vakantie gaat, spreken jullie samen af wat voor jou het beste is. Je kunt hierbij kiezen om je abonnement voort te zetten met een andere psycholoog, of om een pauze in te lassen. Indien het niet mogelijk is om dit samen met jouw psycholoog te bespreken (bijvoorbeeld in het geval van ziekte van de psycholoog) nemen wij binnen 2 werkdagen contact met je op om de opties te bespreken.