Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op veel van je vragen.
Liever direct aan ons je vraag stellen? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het chat contact bij OpenUp?

We starten met een kennismaking

Om te kijken of chat contact voor jou geschikt is, starten we altijd met een gratis kennismaking. Samen bekijken we wat jouw hulpvraag is en of deze past bij de de dienstverlening van OpenUp. Past jouw vraag niet bij OpenUp, dan denken we graag met je mee over alternatieven.

Kosteloos

We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te kunnen ondersteunen in hun mentale welzijn. Daarom is het chat contact met een psycholoog van OpenUp kosteloos. Als na de kennismaking blijkt dat het chat contact bij jou en je hulpvraag past, gaan we direct van start.  Daarnaast evalueren we regelmatig, om na te gaan of het chat contact jou nog steeds de juiste ondersteuning biedt.

We chatten via een veilige applicatie Wire

Wanneer jij je geregistreerd hebt voor de chat contact, vragen wij jou om Wire te downloaden, dat is onze veilige chat applicatie. Vervolgens mail je jouw Wire username naar team@openup.care. Binnen 2 werkdagen koppelen wij jou aan jouw psycholoog en kan je van start.

Wanneer is chat contact nuttig?

Chat contact kan passend zijn wanneer je:

  • Behoefte hebt aan kennis of inspiratie over een bepaald thema
  • Wilt dat een psycholoog meekijkt met jouw gedachten, gevoelens en gedrag
  • Meer inzicht wilt in jouw persoonlijke situatie
  • (Nieuwe) inzichten graag toe wilt passen in de dagelijkse praktijk
  • Een psychologisch traject hebt afgerond en deze een goed vervolg wilt geven

 

Of chat contact geschikt is, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Dit onderzoeken we in de gratis kennismaking.

Hoeveel kost het chat contact?

We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te kunnen ondersteunen in hun mentale welzijn. Daarom is het chat contact met een psycholoog van OpenUp kosteloos.

Wat is het verschil tussen het chat contact en de overige diensten van OpenUp?

Via het chat contact heb je op regelmatige basis contact met je psycholoog, via een online chat applicatie. 

 

Daarnaast biedt OpenUp ook de mogelijkheid om op eenmalig of op regelmatige basis in gesprek te gaan met een psycholoog via een videoconsult. Deze consults duren 25 minuten. In een gratis kennismakingsgesprek onderzoeken we of jouw hulpvraag bij de dienstverlening van OpenUp past. Is dat het geval, dan kan vervolg geven aan deze gesprekken door een strippenkaart aan te schaffen. Je betaalt dan €249,- voor 3 consults van 25 minuten.

Is het chat contact wel veilig?

Zeker! Voor het chatten gebruiken wij de beveiligde app Wire. Daarnaast zijn wederzijds vertrouwen en onze beroepscode leidend in onze dienstverlening.

Daarom is het voor ons vanzelfsprekend dat privacy een belangrijk recht is. Wij zijn dan ook NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd, wat betekent dat wij voldoen aan de (wettelijk) gestelde eisen voor informatiebeveiliging binnen de zorg.

 

(Zie ook: Hoe is mijn privacy bij jullie gewaarborgd?)