Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op veel van je vragen.
Liever direct aan ons je vraag stellen? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt OpenUp?

OpenUp biedt laagdrempelig toegang tot (online) begeleiding door een psycholoog via videosessies, telefoon (020 2444888) of chat. De consults duren 25 minuten.

 

We starten altijd met een gratis kennismaking om te onderzoeken wat er speelt en of jouw hulpvraag past bij de dienstverlening van OpenUp. Is dat het geval, dan is het mogelijk om vaker met elkaar in gesprek te gaan. Past jouw vraag niet bij OpenUp, dan denken we graag met je mee over alternatieven.

 

OpenUp werkt ook samen met een aantal werkgevers en verzekeraars. In het eerste gesprek kan je psycholoog precies vertellen welke afspraken er gemaakt zijn en wat je kan verwachten.

Wat is het verschil tussen OpenUp en een reguliere psychologische behandeling?

OpenUp maakt mentale begeleiding toegankelijk voor iedereen, zodat iedereen zijn of haar mentaal welzijn kan verbeteren. 

 

Of je nu met iets kleins zit, of iets groots. In je werk of in je privéleven. Anders dan reguliere psychologische zorg, richten we ons niet op diagnoses en behandelingen. Je hebt daarom ook geen verwijsbrief nodig van je huisarts. OpenUp richt zich op preventie en een duurzame (gedrags)verandering. Allemaal als doel om jouw mentaal welzijn te verbeteren.

 

OpenUp is geen vervanging voor reguliere psychologische zorg. Wanneer de aard en de ernst van je klachten voldoende zijn voor het stellen van een diagnose, zullen we je doorverwijzen naar de reguliere zorg. Ook als je hulpvraag niet bij OpenUp past, denken we graag mee over alternatieven. Daarover krijg je altijd eerlijk advies.

Is er een wachtlijst?

Er is geen wachtlijst. Wij geloven in een wereld waarin mentaal welzijn voor iedereen toegankelijk is. OpenUp is binnen 24 uur beschikbaar. Boek hier je consult hier.

Wat zijn de openingstijden van OpenUp?

We staan voor je klaar op
ma. t/m do. van 08.30 tot 21.00
vrij. van 08:30 tot 17:00
za. van 13.00 tot 17.00

Hoeveel kost OpenUp?

Heeft jouw werkgever een samenwerking met OpenUp?
Dan worden de consulten betaald door je werkgever.

 

Heeft jouw werkgever geen samenwerking: wij geloven dat psychologen toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Daarom is de eerste kennismaking altijd gratis. Daarna kan je een strippenkaart kopen voor 3 consults van 25 minuten. Je betaalt hiervoor €249.