Zelfverzekerd door het leven

Iedereen voelt zich wel eens onzeker. De manier waarop we naar onszelf kijken kan van dag tot dag verschillen. De ene dag zijn we trots dat we die belangrijke klant hebben binnengehaald of dat proefwerk hebben gehaald, de andere dag balen we van onszelf dat we een afspraak met een vriend niet zijn nagekomen. Voor iedereen is het fijn als het beeld dat je van jezelf hebt overwegend positief is. Dit maakt dat je stevig in je schoenen staat en het beste uit jezelf kan halen.  Mensen komen naar ons met vragen zoals:

“Ik vind het moeilijk om mijn eigen grenzen aan te geven”
“Ik heb vaak het gevoel dat ik niet goed genoeg ben”
“Ik heb het idee dat anderen het altijd beter kunnen”

Stress en piekeren

Stress, ook wel spanning of druk. Stress is niet per definitie ongezond. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren. Gezonde stress is de spanning die je voelt voor een examen, optreden, sollicitatiegesprek, werkdeadline of andere spannende gebeurtenis.  Wij helpen mensen met vragen zoals:

“Ik maak me vaak druk over de toekomst”
“In de weekenden kan ik niet genieten van mijn vrije tijd”
“Ik ervaar zo veel stress, dat ik soms bang ben dat ik eraan onderdoor ga”

Werkprestaties

Tevredenheid over werk heeft grote invloed op je mentale welzijn. Voel je je verbonden met wat je doet, gesteund door je collega’s, trots op je prestaties? Het beste uit jezelf halen geeft energie en zorgt ervoor dat je het maximale bereikt.

Zingeving en het vinden van een levensdoel

Als onderdeel van een gezond mentaal welzijn is het hebben van een levensdoel, of betekenisvolle baan iets wat een enorme impact kan hebben. Maar hoe weet je wat bij jou past? En hoe zorg je dat de hedendaagse afleidingen hier een minimale impact op hebben.  Heb jij ook vragen zoals:

“Ik weet niet (meer) wat mij gelukkig maakt?”
“Wat is voor mij, op dit moment in mijn leven, echt belangrijk?”

contact-us

Inzicht in jouw welzijn

Met onze check-in meet jij binnen enkele minuten hoe je op dit moment in je vel zit. Zo weet je of je er baat bij kan hebben om eens met een psycholoog te praten. We sturen je ook meteen tips en adviezen.

Betekenisvolle relaties

Relaties met anderen zijn belangrijk voor je mentale gezondheid. Relaties met vrienden, familie, je partner, collega’s, leidinggevende en online relaties zijn van grote invloed op jouw geluk.  Verbinding is hierin de sleutel.

“Mijn ouders geven mij het gevoel dat ze mijn keuzes niet respecteren, ik wil hier graag met ze over praten maar weet niet hoe”
“Ik heb het gevoel dat ik niet serieus genomen wordt door mijn leidinggevende”
“Ik vind het moeilijk om mijn partner te vertrouwen. Hoe pak ik dat aan?”

Een gezonde leefstijl

Gezond leven draagt bij aan hoe jij je mentaal voelt. Voeding
en beweging zijn een essentieel onderdeel voor een gezonde
geest. Waar begin je? Welke onderdelen zijn van invloed? En
hoe houd je dit vast?

Beter slapen

Slecht slapen kan voortkomen uit veel verschillende dingen. Maar één ding is zeker, slaap je slecht? Dan kan dat je opbreken in het dagelijks leven.

“Ik kan zo slecht in slaap vallen omdat ik lig te piekeren”
“Waarom word ik soms moe wakker?”

Mindfulness

Meer in het hier en nu staan, met volledige aandacht, dat willen we allemaal. Verhoogde energie, meer genieten van het leven en beter omgaan met stress, het zijn allemaal voordelen van focussen op het heden. Dagelijks oefenen is hierbij de sleutel.

Aan de slag met een thema? Maak dan vrijblijvend kennis.
Boek gratis kennismaking