Sophie Patrick

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Werkprestaties Zingeving Leefstijl
Flag of EN

Sophie is psychologe bij OpenUp. Ze is een empathische, zorgzame en rustige psycholoog die ernaar streeft een veilige omgeving te creëren waarin je je volledig kunt openstellen. Ze staat klaar om je te ondersteunen op je mentale gezondheids-traject en je te helpen de uitdagingen waar je in het leven voor staat aan te gaan.

Ze is in staat om aandachtig naar je zorgen te luisteren, met het vermogen om te ontleden wat er gezegd wordt zodat je de dingen vanuit een ander perspectief kunt zien. Ze kan je technieken aanleren om moeilijke gedachten en ongewenst gedrag te beheersen en je beter bewust te maken van het effect daarvan op je lichaam. Wat ze vooral belangrijk vindt is dat ze je helpt bij het verbeteren van je gevoel van eigenwaarde, het vinden van een doel in het leven en het leiden van een gezonde levensstijl.

Sophie gebruikt voornamelijk cognitieve gedragstechnieken (CGT) in haar therapiesessies, maar ze is ook getraind in acceptatie- en commitmenttherapie (ACT) en oplossingsgerichte therapie. Dat betekent dat ze met al je behoeften rekening houdt en je maximaal profiteert van haar goed afgewogen therapeutische aanpak.

Sophie heeft 5 jaar ervaring als psychologe en heeft gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg bij crisissituaties, geestelijke basisgezondheidszorg en gespecialiseerde gezondheidszorg. Dit betekent dat ze je behoeften nauwkeurig kan inschatten en samen met jou naar de knelpunten in je leven kan kijken om een plan te maken voor de toekomst.

Om voor haar eigen geestelijke gezondheid te zorgen, gaat Sophie graag de natuur in, wandelt ze in de bergen en beoefent ze elke dag dankbaarheid. Zo kan ze rustig een stap terugzetten en observeren hoe ze zich voelt.

Sophie behaalde haar master Klinische Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is sindsdien gecertificeerd in CBT aan de University of East Anglia (UEA) in het Verenigd Koninkrijk.

Sophie heeft Engels als moedertaal.

psychologist-sophie-patrick-openup
"You are not alone in your difficulties. Sometimes cracks need to appear in order to let the light in."