Manal Aziz

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Zingeving Leefstijl
Flag of MAFlag of ENFlag of NL

Manal is psycholoog bij OpenUp. Tijdens jullie gesprekken verkennen jullie samen hoe je meer rust en regelmaat in je leven kunt brengen. Manal maakt in haar gesprekken gebruik van een persoonlijke trans-diagnostische benadering waarbij het vergroten van het vertrouwen in eigen vermogen centraal staat.

De methode bestaat uit technieken uit de cognitieve gedragstherapie en ACT, waardoor je jouw gedachten en emoties beter leert begrijpen en je grenzen beter leert herkennen en accepteren.

Samen werken jullie aan het leren beheersen van nieuwe tools om niet alleen huidige obstakels, maar ook mogelijke toekomstige obstakels vol vertrouwen aan te gaan.

Manal gelooft dat een sterk empathisch vermogen en goed begrip van de persoonlijke, culturele en sociale context essentieel zijn in een gesprek. Mensen zijn immers multi-dimensionaal en in die complexiteit ligt ook jouw kracht.

Zelf ontlaadt zij het best door haar gedachtes op papier te zetten, op pad te gaan met haar camera, of op haar fiets door Casablanca te rijden. In een tijd waar er meer dan ooit beroep wordt gedaan op onze mentale capaciteit, kan het versterken van de verbinding tussen lichaam en geest ons dichter bij onszelf brengen.

Manal behaalde haar master Klinische Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte daarna als onderzoeker in het Erasmus Medisch Centrum. In 2020, richtte zij in Marokko haar project heard. seen. & safe. op waar zij tot op heden mentale ondersteuning biedt aan jongvolwassenen uit gemarginaliseerde gemeenschappen. Manal spreekt Nederlands, Engels en Marokkaans.

"Iedereen verdient het om lekker in zijn vel te zitten, ongeacht achtergrond of identiteit. Ik help je graag deze rust te vinden."