Mental Health Day: mentaal welzijn op nummer één

10 oktober is het World Mental Health Day. Ontdek onze toolkit met praktische tips om elke dag een beetje aan je mentale welzijn te werken.

Maak van mentaal welzijn je gewoonte

Hoe ga jij om met de uitdagingen in het leven? Bij OpenUp geloven we in de kracht van kleine dagelijkse gewoonten. Net zoals je voor je lichaam zorgt door te eten, te bewegen en je tanden te poetsen, kun je ook elke dag een beetje aan je mentale welzijn werken. Zo train je je geest en kweek je veerkracht.

 

Hieronder vind je onze praktische tips om van werken aan je welzijn een gewoonte te maken. Zodat je goed in je vel zit – van binnen en van buiten.

Kweek meer zelfbewustzijn

De eerste stap naar verandering is jezelf beter leren kennen. Richt je blik naar binnen met onze check-ins op thema, en krijg psychologische tips op maat.

Check in bij jezelf
Mindful moment van 1 minuut

Begin of eindig je dag ontspannen met mindfulness. Een minuutje kan al helpen om je bewustzijn te vergroten en een positief effect te hebben op de rest van je dag. Probeer deze korte check-in, begeleid door een van onze psychologen:

 

Daag je manier van denken uit

Soms kun je mentaal een zetje in de goede richting gebruiken. Gelukkig kun je die jezelf geven! Maak kennis met positieve psychologie – en praktische tips voor meer voldoening.

Download gids
gids-positieve-psychologie-openup_mental-health-day
Train je hersenen

Wist je dat je je mentale spier ook sterker kunt maken? Net zoals je je lichaam traint door regelmatig te bewegen, is mindfulness gymnastiek voor je geest. Je maakt nieuwe hersenverbindingen aan en kweekt mentale veerkracht.

Ontdek mindfulness- en groepssessies
Meer aandacht voor het moment

Zie mediteren als mentale hygiëne. Het helpt je om los te komen van de dag, stress achter je te laten en rust in je hoofd te creëren. Met onze geleide meditaties doe je dat op een manier die bij je past – van mindfulness tot bewust ademen, en van 1 tot 15 minuten.

Werk verder aan je mentale veerkracht

Mentaal welzijn staat bij ons elke dag op nummer één. Wij helpen je om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te gaan. Met professionele begeleiding. Of je nu in eigen tempo aan je welzijn wilt werken, liever leert van anderen in groepssessies of 1-op-1 wilt praten met een expert.

💬 OpenUp op jouw manier