NTT Data

Uitdagingen

Het ondersteunen van de mentale gezondheid van werknemers te midden van de wereldwijde gevolgen van de Covid pandemie.

Oplossing

Een strategisch partnerschap met OpenUp voor het navigeren door de uitdagende en dynamische IT-industrie.

Bij OpenUp zijn we ervan overtuigd dat het belangrijk is om een werkomgeving te creëren waarin werknemers zich op hun gemak voelen om gedachten en gevoelens te delen. We zijn er trots op dat we niet de enigen zijn die vanuit deze filosofie werken.

 

Bedrijven als NTT Data, die prioriteit geven aan het gemeenschapsgevoel van alle werknemers, delen dezelfde missie: mentaal welzijn toegankelijk maken voor alle werknemers. Zoubida Belhoussine, Head of People bij NTT Data Benelux, legt de uitdagingen van het bedrijf uit en geeft ons wat inzicht in de samenwerking met OpenUp.

Zoubida Belhoussine

Head of People bij NTT Data Benelux

Wat was jullie doel toen jullie OpenUp introduceerden?

 

We besloten met OpenUp te gaan werken vlak na de Covid-19 pandemie, omdat die wereldwijd een grote impact had op de mentale gezondheid. Voor ons was de samenwerking met OpenUp een manier om onze werknemers te ondersteunen in deze uitdagende tijden. We weten allemaal dat een positieve werkomgeving die de mentale gezondheid bevordert, bijdraagt aan het algehele welzijn van werknemers. Als je je als werknemer gesteund en gewaardeerd voelt, is de kans groter dat je betrokken, tevreden en productief bent in je werk.

 

 

Hoe stimuleer je medewerkers om open te praten over mentaal welzijn?

 

Bij NTT Data stimuleren we een open gesprek over mentale gezondheid en hebben we verschillende programma’s ontwikkeld om mensen bewust te maken van hun mentale gezondheid. We stimuleren een cultuur waarin mensen zich gesteund en begrepen voelen en de kracht hebben om prioriteit te geven aan hun welzijn.

 

“We besloten met OpenUp te gaan werken vlak na de Covid-19 pandemie. Voor ons was de samenwerking met OpenUp een manier om onze werknemers te ondersteunen in deze uitdagende tijden.”

Zoubida Belhoussine (Head of People)
Hoe hebben jullie OpenUp geïmplementeerd?

 

Toen we uit de pandemie kwamen, hebben we OpenUp in eerste instantie geïntroduceerd onder 100 medewerkers in Nederland. Om af te trappen organiseerden we een workshop tijdens een van onze algemene vergaderingen met een vertegenwoordiger van OpenUp, die het platform in detail uitlegde. Ook openden we toen een speciale pagina op ons intranet met informatie van OpenUp. Daarop vinden werknemers informatieve artikelen over onderwerpen als stressmanagement of emotionele intelligentie, maar ze kunnen ook een check-in doen door een vragenlijst in te vullen. Vervolgens zorgt OpenUp voor verdere ondersteuning en hebben mensen de mogelijkheid om contact op te nemen met een psycholoog of expert als ze dat willen.

 

 

Waarom is veerkracht onder werknemers cruciaal?

 

Veerkracht van medewerkers in een IT-adviesbedrijf is om verschillende redenen cruciaal. De IT-industrie is dynamisch en verandert voortdurend. We zijn betrokken bij complexe projecten die ieder hun eigen uitdagingen hebben. We moeten voortdurend innovatieve oplossingen vinden om obstakels te overwinnen en complexe problemen aan te pakken. Kortom, in zo’n dynamische en uitdagende branche is bouwen aan veerkracht essentieel – voor alle werknemers. Mentale veerkracht draagt in onze organisatie niet alleen bij aan individueel welzijn, maar verbetert ook de algehele prestaties, het aanpassingsvermogen en ons succes. 

 

 

Wat betekent mentaal welzijn voor jou persoonlijk?

 

Als HR-vertegenwoordiger was het echt belangrijk voor mij om onze werknemers te ondersteunen, omdat ik persoonlijk moeilijke tijden heb doorgemaakt, niet alleen tijdens de pandemie maar ook vlak erna. We moesten ons leven opnieuw uitvinden en dat was niet makkelijk. Dus was het ondersteunen van onze werknemers direct na de pandemie, door de diensten van OpenUp aan te bieden, voor mij echt een noodzaak.

“Als HR-vertegenwoordiger was het echt belangrijk voor mij om onze werknemers te ondersteunen, omdat ik persoonlijk moeilijke tijden heb doorgemaakt, niet alleen tijdens de pandemie maar ook vlak erna.”

Zoubida Belhoussine (Head of People)