Interview met Gianna Jaspar van jobvalley

Uitdaging

“Medewerkers van jobvalley gaven lage scores aan hun eigen gezondheid en welzijn, voornamelijk als gevolg van COVID-19 en de oorlog in Oekraïne. Voor het bedrijf was het duidelijk: we moeten iets gaan doen voor ons personeel.”

Oplossing

Sinds we samenwerken met OpenUp is onze eNPS (Employee Net Promoter Score) aanzienlijk gestegen voor gezondheid en welzijn. Het maakt voor veel mensen een groot verschil dat we handvatten aanbieden om hun mentale gezondheid te ondersteunen.”

Bij OpenUp wordt er veel nadruk gelegd op preventie. Mensen die dagelijks voor hun mentale gezondheid zorgen, zijn weerbaarder en herstellen sneller van tegenslagen. Wanneer we worden geconfronteerd met uitdagingen in de privésfeer, volgen die ons vaak naar werk – en omgekeerd. Dat betekent dat het ontzettend belangrijk is om een omgeving te creëren waarin de (mentale) gezondheid van mensen op de eerste plaats komt en waar zij open hun problemen kunnen bespreken.

 

Bedrijven zoals jobvalley delen dezelfde missie: het toegankelijk maken van mentale gezondheid voor al het personeel. In een interview met OpenUp sprak Gianna Jaspar, Coordinator of People Projects bij jobvalley, over hoe samenwerken met OpenUp helpt bij het tegengaan van pandemiegerelateerde uitdagingen en het verhogen van hun eNPS op het gebied van gezondheid en welzijn.

Waarom hebben jullie voor OpenUp gekozen?

 

De belangrijkste redenen waren de pandemie en de oorlog in Oekraïne. We wilden als werkgever proactief oplossingen bieden voor onze mensen. Vervolgens hebben we meerdere mentale-gezondheidsplatforms overwogen en een aantal kennismakende gesprekken gevoerd. OpenUp was voor ons een aantrekkelijk en compleet pakket, van de aanpak tot het culturele ethos. Daar voelden we ons heel prettig bij.

 

 

Hoe intensief hebben jullie OpenUp getest?

 

Ik heb zelf de check-in doorlopen en “MyOpenUp” uitgebreid getest. Zonder dat ik het me bewust realiseerde, had ik de initiële consultaties en mindfulness-sessies voltooid. Ik gebruikte het platform zoals elke andere gebruiker en het totaalplaatje beviel me uitstekend. Je kunt altijd contact opnemen met een psycholoog, of je nu gewoon je hart wilt luchten of juist behoefte hebt aan een vorm van coaching.

“De introductie van OpenUp en het beantwoorden van vragen over bijvoorbeeld gegevensbescherming en vertrouwelijkheid waren voor ons ontzettend belangrijk.”

Voor welke uitdagingen zorgde de introductie van OpenUp?

 

De grootste uitdaging was het creëren van bewustzijn. Zeker aan de operationele kant was het een ontzettend druk jaar. Niemand heeft tijd en het is een uitdaging om collega’s dan nieuwe trainingen, ontwikkelingskansen en vergelijkbare extra’s aan te bieden. De introductie van OpenUp en het beantwoorden van vragen over bijvoorbeeld gegevensbescherming en vertrouwelijkheid waren voor ons ontzettend belangrijk. Daarnaast hebben we OpenUp opgenomen in de secundaire arbeidsvoorwaarden op ons intranet en informatie over wat het platform biedt toegevoegd aan ons onboardingprogramma, zodat nieuwe collega’s er meteen van op de hoogte zijn.

 

We hebben zo vaak mogelijk geprobeerd over OpenUp te communiceren. Daar zijn we nog steeds mee bezig. Onze HR Business Partner brengt dit thema regelmatig ter sprake tijdens vergaderingen met managers en zelf publiceer ik regelmatig berichten over OpenUp in onze chatgroepen.

Zet de eerste stap richting mentaal welzijn in jouw bedrijf.

👉 Plan een gratis demo in

“Sinds we samenwerken met OpenUp is onze eNPS voor de thema’s gezondheid en welzijn aanzienlijk gestegen.”

Hoe heeft OpenUp bij jullie voor verandering gezorgd?

 

Elke maand houden we een enquête onder ons personeel, waarin we vragen stellen over onderwerpen zoals gezondheid en welzijn. Deze enquêtes leveren belangrijke inzichten op en worden door meer dan 80 procent van onze ruim 400 collega’s ingevuld. Sinds we samenwerken met OpenUp is onze eNPS voor de thema’s gezondheid en welzijn aanzienlijk gestegen. Daarnaast zien we in maanden waarin deelname relatief hoog is, eveneens een tevredenheidsverbetering. We kunnen een concrete oplossing aanbieden, en alleen dat maakt al voor veel mensen het verschil.

 

 

In hoeverre ondersteunen jullie naast met OpenUp de mentale gezondheid van het personeel?

 

Ons flexibele-werkurenmodel heeft een belangrijk positief effect op de mentale gezondheid van onze medewerkers. Veel collega’s gebruiken deze flexibele werkuren, waardoor we onze vrije tijd beter kunnen organiseren. Een resultaat van de thuiswerkmogelijkheden die we bieden, evenals workcations, is dat we veel beter op onze eigen gezondheid kunnen letten. Bijvoorbeeld door ongehinderd naar doktersafspraken te gaan.

 

 

Wat betekent mentale gezondheid voor jou?

 

Voor mij betekent mentale gezondheid vrijheid. Ik geloof dat wanneer je je goed voelt, je ook vrij bent in je hoofd en andere beslissingen neemt dan je zou doen als je niet lekker in je vel zou zitten. Ook betekent mentale gezondheid voor mij dat ik me geestelijk op het juiste pad bevind en de vrijheid heb om dingen te doen die ik leuk vind. 

 

 

Wat doe je om zelf mentaal gezond te blijven?

 

Ik zorg er altijd voor dat ik een goede balans tussen werk en privé bewaar. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan dingen die me goed doen voelen. Ik ga veel naar buiten om te wandelen met mijn hond en een frisse neus te halen. Ik geloof dat frisse lucht goed is voor lichaam en geest en ben er groot voorstander van dat mensen meer naar buiten gaan.

Heb je vragen of wil je meer weten over wat we doen?

👉 Plan een gratis demo in