Interview met Charlene Jackson van GoHenry

Uitdaging

Onze medewerkers ondersteunen, zodat zij zich op hun best voelen, en de druk en lange wachttijden voor een gesprek met een professional verminderen.”

Oplossing

“Een synergie tussen onze eerstehulpverleners voor mentale gezondheid en OpenUp creëren om zes dagen per week professionele ondersteuning te kunnen bieden aan aan onze medewerkers en managers.”

Bij OpenUp geloven we in het creëren van een omgeving waarin werknemers zich op hun gemak voelen om gedachten en gevoelens te delen. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat we niet de enigen zijn die op basis van deze filosofie werken.

GoHenry is op dezelfde missie om mentaal welzijn toegankelijk te maken voor al haar medewerkers. Charlene Jackson, VP of People bij GoHenry, deelt haar ervaringen met OpenUp en wat het GoHenry tot nu toe heeft opgeleverd.

Wanneer dachten jullie voor het eerst na over OpenUp?

 

We zijn in februari 2022 met OpenUp gaan praten, omdat we op zoek waren naar een partner die net zoveel om onze mensen geeft als wij. Onze mensen zijn ontzettend belangrijk voor ons, GoHenry zou niet bestaan zonder hen. We willen dat onze medewerkers gelukkig zijn, omdat zij zich dan prettiger voelen op het werk en hun werk zo goed mogelijk [zullen] willen doen. Als iemand zich niet gelukkig voelt, zal GoHenry er alles aan doen om steun te bieden en dit te veranderen.

 

 

Welke uitdaging(en) probeerden jullie op te lossen toen jullie naar OpenUp kwamen?

 

We hebben altijd ondersteuning geboden aan onze medewerkers en hun families. In het verleden hebben we met verschillende platformen voor mentale gezondheid gewerkt. De aanbieder die we hadden voordat we naar OpenUp kwamen voldeed niet aan onze behoeften. Zo duurde het vaak een week voordat onze medewerkers met een professional konden praten en bestond het merendeel van de eerste gesprekken enkel uit feitenonderzoek, waarna moest worden doorverwezen naar iemand anders wat leidde tot nog meer vertraging. Dat wilden we graag anders.

Zet de eerste stap richting mentaal welzijn in jouw bedrijf.

👉 Plan een gratis demo in

“Als iemand doorverwezen moet worden, kan OpenUp dat ook doen. Zo kunnen we onze medewerkers sneller en efficiënter helpen, waardoor ze zich sneller op hun best kunnen voelen.”

Waarom hebben jullie uiteindelijk voor OpenUp gekozen?

 

Voor ons was OpenUp de perfecte oplossing, omdat het aan de behoeften van onze medewerkers voldoet en daarnaast ook ondersteuning en coaching biedt aan onze managers en leidinggevenden. We hebben bij GoHenry al ruim 10 gekwalificeerde eerstehulpverleners voor mentale gezondheid die hulp en ondersteuning bieden aan onze medewerkers. Met OpenUp kunnen we nu nog veel meer bieden, zoals toegang tot een psycholoog en een mindfulnesscoach. Als iemand doorverwezen moet worden, kan OpenUp dat ook doen. Zo kunnen we onze medewerkers sneller en efficiënter helpen, waardoor ze zich sneller op hun best kunnen voelen.

 

Het was voor ons daarnaast essentieel dat de organisatie in meerdere landen actief is en ondersteuning in verschillende talen aanbiedt, omdat GoHenry ook in meerdere landen en talen werkt.

 

Wat vinden jullie medewerkers van OpenUp?

 

We merken dat er heel positief wordt gereageerd. Wanneer mensen voor uitdagingen staan, neemt de mogelijkheid om contact op te nemen met iemand van OpenUp de druk en wachttijd weg die zij misschien elders tegenkomen. Ook onze managers waarderen het, omdat zij het gevoel hebben dat zij steun krijgen om betere managers voor hun teams te zijn. Zij voelen zich beter toegerust om met moeilijke situaties om te gaan.

Wil je weten wat OpenUp voor jouw organisatie kan betekenen?

👉 Plan een gratis demo in

“We zien OpenUp als een aanvullend hulpmiddel om mensen de steun te bieden die zij nodig hebben.”

Hoe werken OpenUp en de eerstehulpverleners voor mentale gezondheid van GoHenry samen?

 

Alle eerstehulpverleners voor mentale gezondheid van GoHenry hebben OpenUp uitgeprobeerd om zelf te ervaren hoe eenvoudig het werkt. We zien OpenUp als een aanvullend hulpmiddel om mensen de steun te bieden die zij nodig hebben. We zorgen ervoor dat de communicatie van OpenUp altijd via een eerstehulpverlener voor mentale gezondheid verloopt, zodat de juiste informatie wordt doorgegeven en iedereen in het bedrijf weet dat deze afkomstig is van een betrouwbare bron.

 

 

Wat maakt volgens jullie de samenwerking tussen GoHenry en OpenUp zo succesvol?

 

OpenUp voorziet in de behoeften van ons bedrijf door zes dagen per week professionele ondersteuning te bieden. Tot op heden heeft de service van OpenUp ons nooit in de steek gelaten en ik geloof dat dit een van de redenen is waarom GoHenry in 2022 de veertiende plaats behaalde in de Most Loved Workplaces® van Newsweek.

 

 

Hoe vergroten jullie het bewustzijn en de betrokkenheid van jullie werknemers op het gebied van mentaal welzijn?

 

We hebben een welzijnskalender die we een jaar van tevoren opstellen, met onderwerpen zoals geestelijke gezondheid, DE&I, lichaam en geest, gezonde relaties, zelfkennis en meer. Van daaruit werken we aan de inhoud, hoe we die het beste kunnen aanbieden en hoe we voor deelname kunnen zorgen. We versturen ook eens per maand mededelingen via HiBob, ons HR-portaal, Slack en onze maandelijkse Town Halls.

“Tot op heden heeft de service van OpenUp ons nooit in de steek gelaten en ik geloof dat dit een van de redenen is waarom GoHenry in 2022 de veertiende plaats behaalde in de Most Loved Workplaces® van Newsweek.”

Wat betekent mentale gezondheid voor jou? 

 

Het is de drijvende kracht achter wat ik denk, voel en doe.

 

 

Hoe zorg je zelf voor jouw mentaal welzijn?

 

Ik ben lief voor mezelf, maar stap ook graag uit mijn comfortzone om mezelf uit te dagen en te stimuleren. Ik train twee keer per week met mijn personal trainer, ik loop hard en doe aan yoga. Dat zijn voor mij momenten waarop ik voor mezelf en mijn lichaam zorg en mezelf uitdaag. Het helpt me daarnaast om even mijn gedachten opzij te zetten en de stemmen in mijn hoofd die me herinneren aan alles wat ik nog moet doen achter me te laten.

 

 

Hoe ga je om met uitdagingen in het leven?

 

Ik geloof dat dingen gebeuren om ons op de proef te stellen en dat de manier waarop je hiermee omgaat veel belangrijker is dan de werkelijke situatie. Ik herinner mezelf er altijd aan dat het ook erger kan en omarm de uitdaging, maar ik ben ook niet bang om om hulp te vragen.

 

 

Welk advies zou je graag met anderen delen? 

 

We leven in een wereld waarin de zorg voor onze lichamelijke gezondheid iets is waar we trots op zijn. We delen selfies in de sportschool, gaan fanatiek hardlopen en tweeten na afloop onze hardlooproute. Maar te vaak vergeten we om ook voor onze geest te zorgen en die fit te houden. Het beste uit onszelf te halen doen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mensen om ons heen, en daarvoor is het belangrijk dat we in ons welzijn blijven investeren.

Heb je vragen of wil je meer weten over wat we doen?

👉 Plan een gratis demo in