Interview met Kristin Prater van Clay Solutions

Uitdaging

“Wij geloven dat mensen alleen kunnen uitblinken als ze gelukkig en gezond zijn. Lichamelijk, maar ook mentaal. Daarom moedigen we onze ‘Bricks’ (Clay’s medewerkers) aan om de tijd te nemen als ze zich niet helemaal oké voelen, ook al ‘zien’ we het probleem niet.”

Oplossing

Daarom bieden we OpenUp aan, zodat de Bricks kunnen praten met iemand die hier objectief mee omgaat.

In de afgelopen jaren is het bewustzijn omtrent mentale gezondheid uitgegroeid tot een belangrijk aandachtspunt binnen organisaties. Veel bedrijven investeren inmiddels in programma’s voor optimaal mentaal welzijn op de werkplek, en met de ontwikkeling van nieuwe technologieën zijn online interventies nog populairder geworden als een effectief middel voor preventie en educatie.

 

Samen met OpenUp nemen bedrijven zoals Clay Solutions de nodige stappen om mentale gezondheid toegankelijk te maken voor al hun werknemers en de discussie rond mentaal welzijn op de werkvloer te normaliseren.

 

Clay Solutions is een innovatief softwarebedrijf gespecialiseerd in cloud-gebaseerde smart lock technologie. Hun aangeboren passie voor werkcultuur zorgde voor de oprichting van Clay’s Culture Club. Kristin Pater, Marketing Manager bij Clay Solutions, deelde met ons haar ideeën over mentale gezondheid op de werkvloer en hun ervaring met OpenUp.

Wat is het doel van Clay Solutions als het gaat om mentaal welzijn op het werk?

Wij geloven dat mensen alleen kunnen uitblinken als ze gelukkig en gezond zijn. Lichamelijk, maar ook mentaal. Daarom moedigen we onze ‘Bricks’ (Clay’s medewerkers) aan om de tijd te nemen als ze zich niet helemaal oké voelen, ook al ‘zien’ we het probleem niet. Daarnaast willen we graag dat mensen hierover praten, en ook al vinden we dat onze cultuur hier alle ruimte voor geeft, kan dit soms natuurlijk lastig zijn. Daarom bieden we OpenUp aan, zodat de Bricks kunnen praten met iemand die hier objectief mee omgaat.

Zet de eerste stap richting mentaal welzijn in jouw bedrijf.

👉 Plan een gratis demo in

Hoe worden medewerkers aangemoedigd om zich uit te spreken over hun mentale gezondheid?

We houden periodieke 1-op-1 gesprekken met HR en de Bricks waar ze alles kwijt kunnen over hoe ze hun werk ervaren, maar ook of ze thuis of op het werk tegen uitdagingen aanlopen. In deze sessies geven we eventueel aanvullend advies om gebruik te maken van alle mogelijkheden die OpenUp biedt, ook al is het altijd toegankelijk. Het is ook in de kernwaarden van ons bedrijf vastgelegd dat we collega’s eerst als mensen zien, en daarom hechten we belang aan welzijn in zijn geheel en proberen we dat over te brengen. In onze interne nieuwsbrieven en bedrijfsbrede bijeenkomsten wijzen we altijd op de diensten van OpenUp.

“[…] we zien collega’s eerst als mensen, daarom hechten we belang aan welzijn in zijn geheel en proberen we dat over te brengen. In onze interne nieuwsbrieven en bedrijfsbrede bijeenkomsten wijzen we altijd op de diensten van OpenUp.”

Hoe worden medewerkers gemotiveerd om een gezonde balans tussen werk en privé te behouden?

Hoewel we vinden dat routine een groot deel uitmaakt van een gezonde mindset, geloven we niet in de gebruikelijke 9-5. Iedereen is anders en heeft een andere levensstijl. Sommige dagen heb je het naar je zin op je werk en heb je uitdagingen in je privéleven en de volgende dag is het net andersom. Er bestaat geen standaard balans, maar je kunt er wel voor zorgen dat je je werk en je leven op elkaar afstemt door mentaal en fysiek gezond te blijven. We willen dat mensen werken wanneer ze zich het meest gepassioneerd en dus productief voelen. Of dat nu later in de middag of vroeg in de ochtend is. We willen niet dat de Bricks onder stress komen te staan als ze hun kind van de crèche moeten halen of naar de tandarts moeten. Als je je goed voelt, zul je uitblinken in je werk en als dat niet het geval is, zijn de flexibele werktijden niet het probleem, maar is het misschien gewoon niet de juiste match.

Wil je weten wat OpenUp voor jouw organisatie kan betekenen?

👉 Plan een gratis demo in

Zijn er nog andere dingen die gedaan worden om werknemers vitaal te houden?

 

Natuurlijk bieden we ook korting op de sportschool, bootcamp-sessies, en is er altijd fruit in de keuken te vinden 🙂

 

Jullie werken sinds januari samen met OpenUp. Wat zijn de reacties van werknemers tot nu toe?

 

De service is goed ontvangen en het ziekteverzuim is gedaald, vooral als het gaat om langdurige ziekte. Bovendien zijn de Bricks erg blij dat we deze service aanbieden. Het geeft meer ademruimte in de wetenschap dat ze altijd met een objectief iemand kunnen praten, vooral nu er tegenwoordig lange wachtlijsten zijn voor ‘gewone’ mentale gezondheidszorg.

Heb je vragen of wil je meer weten over wat we doen?

👉 Plan een gratis demo in