HR Podcast: OpenUp at the workplace #2 met Lindsay van Bitpanda

10 jun ‘24
5 min
Werkprestaties
Redactie OpenUp
HR podcast OpenUp at the workplace Lindsay-Ross chro BITPANDA

Aflevering #2 met Lindsay Ross, CHRO bij Bitpanda

 

 

Welkom bij onze tweede aflevering van de HR podcast “OpenUp at the Workplace” – een serie gewijd aan mentaal welzijn op de werkplek en daarbuiten. Deze podcast is een must voor HR- en hiring managers die een cultuur van welzijn en empowerment op de werkplek willen stimuleren.

 

In de huidige hectische bedrijfswereld biedt het fenomeen van hyper growth zowel kansen als uitdagingen voor organisaties en hun werknemers. In deze aflevering duiken we in de wereld van hyper growth met onze gast Lindsay Ross, Chief Human Resources Officer bij Bitpanda, een toonaangevend fintech bedrijf dat exponentiële groei doormaakt. 

 

🎙️ Onze HR podcast “OpenUp at the workplace” is beschikbaar op SpotifyYouTube, en Apple Podcasts.

 

 

Belangrijkste inzichten en praktische conclusies

 

Neem deel aan het gesprek tussen Gijs Coppens, oprichter van OpenUp en gezondheidspsycholoog, en onze gast Lindsay als we de dynamiek van hypergroei onderzoeken en de impact ervan op het welzijn van werknemers en strategieën om in balans te blijven temidden van snelle veranderingen. De volledige aflevering van deze HR podcast “OpenUp at the workplace” met Bitpanda mag je niet missen.

 

 

 Hyper growth begrijpen

 

 • Hyper growth gaat niet alleen over snelle expansie, maar over een wervelwind van verandering waarbij bedrijven in een ongekend tempo groeien.
 • Het wordt gekenmerkt door een exponentiële toename in omzet, personeelsbestand en marktaanwezigheid.
 • Voor werknemers betekent dit een constante aanpassing, een werkomgeving onder hoge druk en een vage grens tussen werk en privé.

 

 

Prioriteit geven aan mentaal welzijn in fintech bedrijven en start-ups

 

 • In hun niet aflatende streven naar groei en innovatie werken start-ups vaak in een omgeving die wordt gekenmerkt door intense druk en risicovolle beslissingen.
 • Lindsay Ross benadrukt het belang van het herkennen en managen van de mentale gezondheid uitdagingen die met deze omstandigheden gepaard gaan. Van lange werkdagen tot stijgende verwachtingen, werknemers bevinden zich vaak in een omgeving waar burn-out een constante uitdaging is.
 • Veerkracht speelt een cruciale rol, maar het is een combinatie van natuurlijke aanleg en verzorging. Het identificeren van werknemers die van nature veerkrachtig zijn, kan worden gecombineerd met het aanbieden van middelen om stress te beheersen. Het aanmoedigen van open communicatie en het bevorderen van de balans tussen werk en privé zijn essentieel.

 

 

HR-tips: De uitdagingen van hyper growth overwinnen

 

 1. Pak uitdagingen op het gebied van geestelijke gezondheid proactief aan door welzijnsinitiatieven al in een vroeg stadium in de organisatiecultuur te integreren.
 2. Bevorder de beschikbaarstelling van middelen en budgetten voor programma’s en initiatieven op het gebied van geestelijke gezondheid.
 3. Ontwikkel een uitgebreid beleid en protocollen voor geestelijke gezondheid waarin ondersteuningsmechanismen en hulpbronnen voor werknemers worden beschreven.
 4. Voorzie alle werknemers van training en opleiding over geestelijke gezondheid en technieken om veerkracht op te bouwen.
 5. Evalueer regelmatig de effectiviteit van initiatieven op het gebied van geestelijke gezondheid en pas strategieën aan op basis van feedback en veranderende behoeften van de organisatie.
 6. Zorg voor training voor managers zodat ze tekenen van stress kunnen herkennen en hun teams effectief kunnen ondersteunen, zoals Lindsay verder benadrukt.
 7. Stimuleer een gevoel van gemeenschap en verbondenheid door middel van teambuilding activiteiten en collegiale ondersteuningsnetwerken.
 8. Zorg voor flexibiliteit en autonomie in de werkorganisatie om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van werknemers en de balans tussen werk en privé te bevorderen.

 

 

 

Over onze HR podcastgast: Lindsay Ross (CHRO, Bitpanda)

 

Lindsay Ross is een veelzijdige leider met expertise in HR, marketing en communicatie. Met een bewezen track record in het ontwikkelen van holistische mensenstrategieën heeft Lindsay haar stempel gedrukt op snelgroeiende, wereldwijde organisaties, van dynamische start-ups tot gevestigde miljardenbedrijven.

 

Haar werk bij industriereuzen als Adyen, Tommy Hilfiger en Nike benadrukt haar vermogen om doelgerichte culturen te stimuleren en duurzame bedrijfsresultaten te behalen. Lindsay’s aanpak gaat niet alleen over strategie, maar ook over relaties. Ze staat bekend om het opbouwen van vertrouwde relaties, zowel intern als extern.

 

Door actieve coaching en een focus op zakelijke capaciteiten stimuleert Lindsay goed presterende, diverse teams die organisaties vooruit helpen. Nu als Chief Human Resources bij Bitpanda zet ze haar missie voort om de toekomst van de werkplek vorm te geven terwijl ze pleit voor positieve verandering en het verbeteren van de werknemerservaring.

 

 

 

OpenUp at the workplace met Bitpanda – Afleveringoverzicht en tijdstempels:

 

 

1. Maak het podium vrij voor Lindsay Ross:

 

00:00 – 02:30: We verwelkomen onze gast Lindsay Ross, CHRO bij Bitpanda. De inleiding van deze HR-podcastaflevering geeft een overzicht van de unieke uitdagingen waarmee werknemers in snelgroeiende startups worden geconfronteerd. Ze benadrukt het belang van het bevorderen van mentaal welzijn in deze snelle omgevingen.

 

 

2. De uitdagingen van hyper growth:

 

02:30 – 10:15: Lindsay en Gijs gaan in op de hyper growth-omgeving en bespreken de druk en verwachtingen die kunnen leiden tot stress en burn-out bij teamleden. Ze geven inzicht in het herkennen van de eerste tekenen van mentale gezondheidsproblemen.

 

 

3. Vroege tekenen van stress herkennen:

 

10:15 – 17:45: Lindsay en Gijs geven praktische tips voor het herkennen en behandelen van vroege tekenen van stress en burn-out bij medewerkers. Lindsay benadrukt ook de rol van leiders bij het ondersteunen van het mentale welzijn van hun teams.

 

 

4. Strategieën voor proactief welzijn:

 

17:45 – 26:20: Lindsay bespreekt proactieve strategieën voor het bevorderen van mentaal welzijn in snelgroeiende startups. Van het bevorderen van de balans tussen werk en privé tot het stimuleren van een cultuur van open communicatie, ze belicht de belangrijkste initiatieven.

 

 

5. Ondersteuning en begeleiding door managers:

 

26:20 – 34:50: In onze HR-podcast “OpenUp at the workplace” benadrukken Gijs Coppens en Lindsay Ross het belang van ondersteuning door managers bij het creëren van een omgeving die het welzijn van werknemers bevordert. Lindsay, CHRO bij Bitpanda, deelt inzichten over hoe managers prioriteit kunnen geven aan mentale gezondheid en het goede voorbeeld kunnen geven.

 

 

6. Feedback van werknemers verkrijgen:

 

34:50 – 42:30: Lindsay deelt tips over hoe je feedback van werknemers kunt vragen om hun behoeften en zorgen op het gebied van mentale gezondheid beter te begrijpen. Ze legt uit welke rol betrokkenheidsenquêtes en persoonlijke gesprekken in dit proces spelen.

 

 

7. Praktische inzichten voor HR-professionals:

 

42:30 – 51:15: Het tweetal biedt praktische tips en bruikbare inzichten voor HR-professionals die de problemen op het gebied van geestelijke gezondheid in hun organisaties willen aanpakken. Van het implementeren van welzijnsprogramma’s tot het aanbieden van middelen voor geestelijke gezondheid, Lindsay deelt waardevolle strategieën.

 

 

8. Geef prioriteit aan duurzaamheid en succes:

 

51:15 – 58:30: Lindsay en Gijs reflecteren op het verband tussen prioriteit geven aan mentaal welzijn en het bereiken van duurzaam succes in snelgroeiende startups. Ze bespreken de langetermijnvoordelen van investeren in de mentale gezondheid van werknemers.

 

 

 

OpenUp at the workplace: luister naar alle gesprekken

 

We hopen dat je hebt genoten van onze HR-podcastaflevering “OpenUp at the workplace” met Lindsay Ross, CHRO bij Bitpanda. We horen graag je feedback. En hoe je onze gesprekken ook wilt volgen, we nodigen je uit om onze afleveringen te bekijken of beluisteren op je favoriete streamingplatforms.

 

👉 Spotify: Link

👉 YouTube: Link

👉 Apple Podcasts: Link

Maandelijkse nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste blogs, webinars, interviews en informatie over mentaal welzijn voor jouw medewerkers.