HR Podcast: OpenUp at the workplace #1 met Janet van PwC

6 mei ‘24
5 min
Werkprestaties
Redactie OpenUp
openup at the workplace pwc

Aflevering #1 met Janet Visbeen, bestuurslid van PwC

 

 

We zijn ontzettend blij om de eerste aflevering van onze nieuwe podcast “OpenUp at the workplace” te delen – de nieuwe go-to podcast voor HR en people leaders die prioriteit geven aan mentaal welzijn op de werkplek.

 

Ontdek inzichtelijke discussies onder leiding van host Jesper Vieveen met de medewerking van Gijs Coppens en Janet Visbeen, lid van de Raad van Bestuur van PwC. Samen bespreken ze de nuances van het creëren van een werkplek die niet alleen welzijn bevordert, maar werknemers ook in staat stelt zich te ontwikkelen. Bekijk nu de volledige aflevering van “OpenUp at the workplace” met PwC.

 

🎙️ OpenUp at the workplace is beschikbaar op SpotifyYouTube, en Apple Podcasts.

Belangrijkste lessen en praktische te nemen maatregelen

 

 

Een ondersteunende cultuur creëren

  • Gijs Coppens definieert mentaal welzijn als het hebben van iets zinvols om te doen, iemand om van te houden en iets om op te hopen. Deze holistische visie moedigt een werkplek aan die doelgerichtheid, ondersteuning en toekomstverwachtingen integreert in de cultuur.
  • Het belang van een werkcultuur die mentaal welzijn actief bevordert door het geven van het goede voorbeeld, een open dialoog over geestelijke gezondheid en inclusief beleid.

 

Weerbaarheid door flexibiliteit

  • Flexibiliteit in werkregelingen en inzicht in individuele behoeften zijn cruciaal om de mentale gezondheid en productiviteit van werknemers te ondersteunen.
  • Janet Visbeen vertelt over de uitdagingen waarmee werknemers in de praktijk worden geconfronteerd, zoals het beheren van gezinsverantwoordelijkheden naast professionele rollen, en hoe PwC medewerkers ondersteunt bij het omgaan met deze complexiteiten.

 

Continue ontwikkeling en training

  • Voortdurende leer- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn essentieel voor het bevorderen van een omgeving waarin werknemers zich gewaardeerd voelen en zijn uitgerust om met de eisen van de werkplek om te gaan.
  • Leiderschap is cruciaal bij het vormgeven van het mentale welzijn van werknemers. Deze episode laat zien hoe leiders veilige, inclusieve en begripvolle omgevingen kunnen creëren waarin werknemers hun behoeften openlijk kunnen bespreken en optimaal kunnen presteren.

 

 

OpenUp op de werkplek met PwC – Episode Guide en tijdstempels:

 

 

De definitie van mentaal welzijn verkennen

00:02:13 – 00:03:21 Gijs Coppens gaat in op wat mentaal welzijn betekent vanuit het perspectief van een psycholoog en benadrukt de balans tussen zinvol werk, liefdevolle relaties en hoopvolle aspiraties.

 

De invloed van leiderschap op de geestelijke gezondheid op de werkplek

00:11:00 – 00:13:42 Dit segment richt zich op hoe leiderschapsstijlen en -praktijken het mentale welzijn van werknemers beïnvloeden. De discussie gaat over de ontwikkeling van de opvattingen op de werkplek, over mentale gezondheid en de rol van leiders bij het bevorderen van een open en ondersteunende omgeving.

 

Uitdagingen en strategieën bij PwC

00:09:08 – 00:16:23 Janet Visbeen bespreekt specifieke uitdagingen op het gebied van mentaal welzijn bij PwC, zoals de balans tussen werk en privé en stressmanagement. Ze schetst de strategieën die PwC heeft geïmplementeerd om werknemers te ondersteunen, waaronder leiderschapstraining en een flexibel werkbeleid.

 

Diversiteit en inclusie op de werkplek bevorderen

00:16:23 – 00:18:03 Janet gaat dieper in op het inclusieve beleid en de diversiteitsinitiatieven bij PwC. Dit deel benadrukt het belang van het creëren van een werkomgeving die verschillende perspectieven en achtergronden respecteert en omarmt.

 

Toekomstige doelen voor het verbeteren van welzijn op de werkplek

00:18:03 – 00:20:57 De aflevering van “OpenUp at the workplace” met PwC wordt afgesloten met een discussie over toekomstige ambities en de voortdurende inspanningen die nodig zijn om het mentale welzijn op de werkplek te verbeteren. We staan stil bij de noodzaak van voortdurende verbetering en betrokkenheid bij initiatieven op het gebied van geestelijke gezondheid.

 

 

OpenUp op de werkplek: luister naar alle gesprekken

 

 

We hopen dat je hebt genoten van onze aflevering van “OpenUp at the workplace” met PwC. We ontvangen graag je feedback. En hoe u onze gesprekken ook wilt volgen – we nodigen je uit om onze afleveringen te bekijken of beluisteren op jouw favoriete streaming platforms.

 

👉 Spotify: Link

👉 YouTube: Link

👉 Apple Podcasts: Link

Maandelijkse nieuwsbrief

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste blogs, webinars, interviews en informatie over mentaal welzijn voor jouw medewerkers.